Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Η ιστορία ξεκίνησε στην κηδεία του άτυχου στρατιώτη που έχασε την ζωή του στα ΚΑΑΥ της Κεραμωτής όπου ακραίοι μειονοτικοί, παρουσία του βουλευτή Ζειμπέκ και του ψευτομουφτή απαίτησαν να μην αποδοθούν  οι τιμές που ορίζει η πολιτεία στον Έλληνα Στρατιώτη που έχασε την ζωή του στην Υπηρεσία, κατά την διάρκεια της ταφής του.

Στην συνέχεια,  μία   περίεργη ανάρτηση του μειονοτικού δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Μύκης που ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκίνησε ιερό πόλεμο μεταξύ Χριστιανών και μουσουλμάνων.

Μετά  ακολούθησε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε ένα ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο το οποίο δεν σέβεται τους νόμους της Πολιτείας και καταχράται της εμπιστοσύνης του Ελληνικού Κράτους.

Ακολούθησε η απαίτηση του Δημάρχου Μύκης να προσλαμβάνονται Έλληνες πολίτες στην υπηρεσία Ελληνικού Δήμου με προσόντα που να είναι διαπιστευμένα από Τουρκικό Πανεπιστήμιο.

Ακολούθως άρχισαν οι επισκέψεις. Πρώτα του Τούρκου Πρωθυπουργού που ούτε λίγο ούτε πολύ, η Ελληνική Πολιτεία επέτρεψε να τον υποδεχτούν οι ακραίοι μειονοτικοί, ως αρχηγό κράτους, στην επικράτεια άραγε τίνος κράτους;

Μετά ακολούθησε ο Αμερικανός πρέσβης με τις πολύ σοβαρές συναντήσεις όπως αυτή  με τον…  κ. Δημαρχόπουλου και πριν ξημερώσει η μέρα του Θεού, “τσουπ” ο Τούρκος Πρέσβης στην Θράκη σε συναντήσεις με ακραία μειονοτικά στοιχεία.

Και τέλος το κερασάκι στην τούρτα, η νομιμοποίηση του ψευτομουφτή και της Τουρκικής γλώσσας στον Δήμο Τοπείρου.

Επιτέλους, υπάρχει κάποιος να μας ενημερώσει;  Να μας πει τι γίνεται πίσω από τις πλάτες των Θρακιωτών;

Ποιος θα προστατεύσει αυτόν τον τόπο όταν όλα τα παραπάνω παρουσιάζονται ως … εθιμοτυπία;