Η αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης αποτελούμενη από 38 άτομα, χορευτές, μουσικούς και συνοδούς επέστρεψε από τη Σερβία όπου συμμετείχε από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου 2017 στο “V. International FIDAF folk dance and music festival” στο Βελιγράδι.

Ανάμεσα σε 14 συγκροτήματα που συμμετείχαν ( Βουλγαρία, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή, Σκόπια, Λιθουανία, Ρουμανία, Σερβίας δύο συγκροτήματα, Τουρκία, Ινδία, Μοντενέγκρο και Ελλάδα) πήρε το 1ο βραβείο των καλύτερων ενδυμασιών (φορεσιάς) και ήρθε 4ο στην κατάταξη χορού ανάμεσα σε πολλά επαγγελματικά συγκροτήματα, όπως αυτά της Βουλγαρίας, Πολωνίας και Αργεντινής, που πήραν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η Ελλάδα, η Θράκη, η Ξάνθη, το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης καταχειροκροτήθηκαν από το κατάμεστο θέατρο Sava Center και η πλούσια Ελληνική φορεσιά για μια ακόμη φορά επιβλήθηκε με τα κεντήματα, τα χρώματα και την ομορφιά της, ενώ το Λύκειο απέδειξε την μεγάλη αξία της Ιματιοθήκης του.

Η αποστολή ήδη προσκλήθηκε να συμμετέχει σε festivals στην Ινδία, Πολωνία και Βουλγαρία, ανέπτυξε δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με όλα τα συγκροτήματα, ενώ οι οργανωτές προσκάλεσαν το Λύκειο να συμμετέχει και στην επόμενη διοργάνωση.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης επισκέφτηκε την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βελιγράδι και ο Πρέσβης κ. Ηλίας Ηλιάδης δεξιώθηκε την αποστολή. Επίσης ξεναγήθηκε σε όλα τα αξιοθέατα και τα σημεία ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος και γενικότερα η αποστολή έζησε μοναδικές εμπειρίες, κυρίως τα βράδια όπου συγκεντρώνονταν όλες οι αποστολές που διέμεναν στην ίδια εστία και η κάθε μία προέβαλε τους χορούς, την μουσική και τα τραγούδια της και έσμιγαν όλοι μαζί σ’ ένα αντάμωμα πολιτισμών και παραδόσεων.

Το Λύκειον των Ελληνίδων ευχαριστεί θερμά, συγχαίρει και επαινεί όλη την αποστολή που κατέθεσε την ψυχή της για να προβάλει την Ελλάδα και την Ξάνθη, για το ήθος τους, τη συνέπειά τους, τη χορευτική τους απόδοση και για  τα σημαντικά βραβεία που απέσπασαν, τους δασκάλους κ. Αθανασιάδη Κυριάκο που χορογράφησε τις πέντε εμφανίσεις της αποστολής σε διάφορα σημεία του Βελιγραδίου και προετοίμασε την ομάδα, την κ. Καραγιαννίδου Μάγδα που την συντόνισε, τους μουσικούς της «Μπάντα Τέτοια» που την υποστήριξαν μουσικά και συνέβαλαν στην επιτυχία, τους διοργανωτές για τη ζεστή φιλοξενία, τον έλληνα πρέσβη κ. Ηλιάδη Ηλία που στήριξε και δεξιώθηκε την αποστολή, τους υπεύθυνους της γυναικείας και ανδρικής Ιματιοθήκης όπως και τους εθελοντές χορευτές που τους συνέδραμαν και όλες τις κυρίες του Δ.Σ. που φρόντισαν, ώστε η αποστολή να έχει μια επιτυχημένη παρουσία.

Η αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης αποτελούμενη από 38 άτομα, χορευτές, μουσικούς και συνοδούς επέστρεψε από τη Σερβία όπου συμμετείχε από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου 2017 στο “V. International FIDAF folk dance and music festival” στο Βελιγράδι.

Συμμετείχαν 14 συγκροτήματα ( Βουλγαρία, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή, Σκόπια, Λιθουανία, Ρουμανία, Σερβίας δύο συγκροτήματα, Τουρκία, Ινδία, Μοντενέγκρο και Ελλάδα) και το Λυκειον των Ελληνίδων Ξάνθης πήρε το 1ο βραβείο των καλύτερων ενδυμασιών (φορεσιάς) και ήρθε 4ο στην κατάταξη χορού ανάμεσα σε πολλά επαγγελματικά συγκροτήματα, όπως αυτά της Βουλγαρίας, Πολωνίας και Αργεντινής, που πήραν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση.

Η Ελλάδα, η Θράκη, η Ξάνθη, το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης καταχειροκροτήθηκαν από το κατάμεστο θέατρο στο Sava Center και η πλούσια Ελληνική φορεσιά για μια ακόμη φορά επιβλήθηκε με τα κεντήματα, τα χρώματα και την ομορφιά της, ενώ το Λύκειον απέδειξε την μεγάλη αξία της Ιματιοθήκης του.

Η αποστολή ήδη προσκλήθηκε να συμμετέχει σε festivals στην Ινδία, Πολωνία και Βουλγαρία, ανέπτυξε δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με όλα τα συγκροτήματα, ενώ οι διοργανωτές προσκάλεσαν το Λύκειο να συμμετέχει και στην επόμενη διοργάνωση.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης επισκέφτηκε την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βελιγράδι και ο Πρέσβης κ. Ηλίας Ηλιάδης δεξιώθηκε την αποστολή. Επίσης ξεναγήθηκε σε όλα τα αξιοθέατα και τα σημεία ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος και γενικότερα η αποστολή έζησε μοναδικές εμπειρίες, κυρίως τα βράδια οπότε συγκεντρώνονταν όλες οι αποστολές, που διέμεναν στην ίδια εστία και η κάθε μία προέβαλε τους χορούς, την μουσική και τα τραγούδια της και έσμιγαν όλοι μαζί σ’ ένα αντάμωμα πολιτισμών και παραδόσεων.

Το Λύκειον των Ελληνίδων ευχαριστεί θερμά, συγχαίρει και επαινεί όλη την αποστολή, που κατέθεσε την ψυχή της για να προβάλει την Ελλάδα και την Ξάνθη, για το ήθος, τη συνέπεια, τη χορευτική απόδοση και για  τα σημαντικά βραβεία που απέσπασε, τους δασκάλους κ. Αθανασιάδη Κυριάκο, που χορογράφησε τις πέντε εμφανίσεις της αποστολής σε διάφορα σημεία του Βελιγραδίου και προετοίμασε την ομάδα, την κ. Καραγιαννίδου Μάγδα που την συντόνισε, τους μουσικούς της «Μπάντα Τέτοια», που την υποστήριξαν μουσικά και συνέβαλαν στην επιτυχία, τους διοργανωτές για τη ζεστή φιλοξενία, τον Έλληνα πρέσβη κ. Ηλιάδη Ηλία που στήριξε και δεξιώθηκε την αποστολή, τους υπεύθυνους της γυναικείας και ανδρικής Ιματιοθήκης όπως και τους εθελοντές χορευτές που τους συνέδραμαν και όλες τις κυρίες του Δ.Σ. που φρόντισαν, ώστε η αποστολή να έχει μια επιτυχημένη παρουσία.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΕΥΤΕΡΠΗ ΣΤΑΝΤΣΙΟΥ                            ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ