Μετά από πολύμηνες συντονισμένες προσπάθειες μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων και του Δημάρχου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου, το ειδικό Γυμνάσιο, μετά από τις τελευταίες μικροπαρεμβάσεις, θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018.

Στις 10 Ιουλίου 2017 επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου,                        ο κ. Γ. Χατζηθεοδώρου τόσο με την ιδιότητα του Γραμματέα του Σύριζα Ξάνθης όσο και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, μαζί με συναδέλφους του εκπαιδευτικούς, προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες εναπομείναντες λεπτομέρειες για την λειτουργία του Ειδικού Γυμνασίου.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ κάλο κλίμα. Μετά το τέλος της συνάντησης όλοι μαζί επισκέφτηκαν τον χώρο όπου πρόκειται να λειτουργήσει το Ειδικό Γυμνάσιο.

Ο κ. Γ. Χατζηθεοδώρου μαζί με τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς δήλωσαν ότι, είναι ενθουσιασμένοι τόσο από την καλή κατάσταση που συντηρείται το κτίριο, όσο και από την άμεση ανταπόκριση του Δημάρχου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου, στις κατασκευαστικές απαιτήσεις που υπήρχαν προκειμένου να καταστεί λειτουργικό για τον συγκεκριμένο σκοπό το προαναφερόμενο κτίριο.

Το κτίριο είχε παραχωρηθεί με ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τοπείρου για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου ευχαρίστησε όλους θερμά για την επίσκεψη και ευχήθηκε να χαρεί όλη η κοινωνία του Νομού την λειτουργία του Ειδικού Γυμνασίου.

Πιο αναλυτικά δήλωσε: «Θα ήθελα να δηλώσω την προτεραιότητα που έχουμε στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, αφενός δημιουργώντας δομές που απουσιάζουν εντελώς από τον Δήμο μας, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα φοίτησης και ένταξης στο κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον για κάθε μαθητή και μαθήτρια σε κάθε γωνιά του Δήμου μας και αφετέρου εφαρμόζοντας ενταξιακή εκπαιδευτική πολιτική στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων μας, όπως αρμόζει σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία που θέλει τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις εκδηλώσεις και εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.

Με όραμα το «Σχολείο για Όλους» από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας έχουμε προβεί σε σειρά αλλαγών και παρεμβάσεων που βελτιώνουν τις συνθήκες εκπαίδευσης των μαθητών στον Δήμο Τοπείρου.

Πέραν όμως από την οποιαδήποτε δίκη μας παρέμβαση χρειάζεται συναίνεση και συνεργασία όλων. Σε συλλογικό επίπεδο, χρειάζεται η ευαισθητοποίηση και συμβολή όλων των τοπικών και ευρύτερων κοινωνικών παραγόντων για την ενδυνάμωση της ενταξιακής προοπτικής της ειδικής αγωγής που θα άρει τις όποιες πρακτικές αποκλεισμού και περιθωριοποίησης των μαθητών προάγοντας  την ισότιμη ένταξή τους.»