Γράφει ο Μάκης Τουμάσης
Τον σημερινό κόσμο στον οποίο ζούμε μπορούμε να τον προσεγγίσουμε με δύο τρόπους : Αφ’ ενός σε επίπεδο δομών και αφ’ ετέρου σε επίπεδο ιδεολογιών. Τώρα όμως που ο κομμουνισμός μετά την αποτυχία του να πείσει για την δυνατότητά του να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων έχει εκλείψει ως σοβαρή και αξιόπιστη κοινωνικοπολιτική πρόταση, έχουν περιοριστεί οι επιλογές μας ανάμεσα στον ανθρωποβόρο καπιταλισμό και στον Εθνικισμό. Στον καπιταλισμό, το σύστημα δηλαδή μέσα στο οποίο ζούμε, είναι γνωστό πως οι κεφαλαιοκρατικές δυνάμεις που τις διαχειρίζονται οι καπιταλιστικές ελίτ αποφασίζουν τα πάντα με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντά τους. Μάλιστα για να εξαπατούν τις κοινωνίες, χρησιμοποιούν τον όρο δημοκρατία που αναμφίβολα αποτελεί το ιδανικό πολίτευμα αλλά που πόρω απέχει από το δημοκρατικό πολίτευμα της Αρχαίας Αθήνας, αφού εκεί η δημοκρατία ήταν άμεση και όχι μέσω …αντιπροσώπων που κρίνονται και εκλέγονται κάθε τέσσερα ή περισσότερα χρόνια. Επί πλέον με την κυριαρχία των σύγχρονων ΜΜΕ του ιντερνέτ ,κλπ, η πλύση εγκεφάλου που ασκείται στις μάζες είναι έμμεση και μάλλον ύπουλη. Σήμερα έχουμε το μέγα ψεύδος που συνοψίζεται στην δήθεν ισότητα ατόμων με άνισες όμως ικανότητες και το πρότυπο ενός ατόμου, χωρίς δική του άποψη και επιλογή αφού μέχρι και στο πως θα ντυθεί ο πολίτης, αποφασίζουν τα κέντρα εξουσίας. Πρόσφατο παράδειγμα το γεγονός πως μπόρεσε το σύστημα με την πλύση εγκεφάλου και την διαχείριση μέσω της προπαγάνδας των επιλογών του ατόμου να καθιερώσει σαν μόδα και τρόπο ντυσίματος, τα … σκισμένα ρούχα εξευτελίζοντας την προσωπικότητα του ατόμου και επιβεβαιώνοντας πως ότι θέλουν επιβάλλουν τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας του κεφαλαίου. Αυτό έρχεται σαν απόρροια του γεγονότος πως ουσιαστικά οι πολίτες δεν είναι ελεύθεροι στις επιλογές τους αλλά επιλέγουν όσα και όποια οι οικονομικοί δυνάστες της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας εμμέσως τους επιβάλλουν. Σε συνδυασμό δε με την διάδοση των ναρκωτικών και την αποχαύνωση των μαζών όχι με τον κλασσικό αθλητισμό που τον έχουν δηλητηριάσει με το ντόμπινγκ αλλά με τα θεάματα σαν το βλακώδες survivor, εξουδετερώνεται κάθε σκέψη προβληματισμός και πιθανότητα αντίδρασης και προβληματισμού της νεολαίας. Έτσι λοιπόν με τις καπιταλιστικές ελίτ να κυριαρχούν και να ελέγχουν τα πάντα, αποκρύπτονται τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα των ανθρώπων που ρίχνονται σαν τροφή – όχι όπως κάποτε στα λιοντάρια – μα στα καπιταλιστικά συμφέροντα της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης κεφαλαιοκρατίας. Μοναδική λύση προβάλλει σε αυτή την ατελεύτητη εκμετάλλευση των ατόμων και των λαών με τη δημιουργία μιας κοινωνίας που κυρίαρχος αγώνας θα έχει στόχο :
1) Συντριβή της ασυδοσίας του κεφαλαίου και υποταγή του πλούτου στην υπηρεσία της κοινότητος των πολιτών που θα υπάρχει μεν οικονομική ελευθερία δημιουργίας αλλά όχι ανεξέλεγκτη οικονομική ασυδοσία και θα προβλέπεται ως προτεραιότητα η παροχή Παιδείας και ιατρικοφαρμακευτικής προστασίας των Ελλήνων πολιτών που θα έχουν προτεραιότητα ως πολίτες της Ελλάδος στην μέριμνα και προσοχής του κράτους.
2)Προστασία της οικογένειας και ανηλεής πόλεμος σε κάθε εκφυλιστική προπαγάνδα σαν αυτή που θέλει τα παιδιά μας να διδάσκονται πως εκτός από τον άνδρα και την γυναίκα υπάρχει και…τρίτο φύλο, αποδεχόμενοι ως σύγχρονοι Συβαρίτες την  καλοπέραση την ομοφυλοφιλία, την κτηνοβασία, κλπ ως φυσιολογικές εκφράσεις της σεξουαλικότητος των ατόμων.
3)Τον σεβασμό κάθε διαφορετικής φυλής αλλά με πρώτιστο ενδιαφέρον για τους Έλληνες είτε αυτοί είναι Χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι…
Εν κατακλείδι, στο σημείο που έχουμε φτάσει σαν κοινωνία σαν κορυφαία αναγκαιότητα προκύπτει ο εξανθρωπισμός του ανθρώπου με τις Αξιακές Αρχές που βελτιώνουν και εξυψώνουν τον άνθρωπο και δεν τον πολτοποιούν ηθικά και κοινωνικά !…
Μάκης Τουμάσης
πρώην δ/ντης γραφείου Τύπου Ελληνικής πρεσβείας Σκοπίων, δημοσιογράφος