Tεράστιο το κουπόνι μας σήμερα λόγω του Εuropa League, μαθαίνει αντίπαλο ο Πανιώνιος

Kαι ξαφνικά, το κουπόνι μας γέμισε απότομα ξανά. Το ίδιο έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα όταν ξεκίνησε ο πρώτος προκριματικός γύρος του Europa League. Την Πέμπτη διεξάγονται οι 49 επαναληπτικοί αγώνες που θα κρίνουν ποιες ομάδες θα προκριθούν στη δεύτερη φάση των προκριματικών, από την οποία θα ξεκινήσει την περιπέτειά του ο Πανιώνιος. Στη “Γηραιά Ήπειρο” υπάρχουν, επίσης, αγώνες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U19, ενώ στη Λατινική Αμερική την παράσταση κλέβουν οι αναμετρήσεις για το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Σουνταμερικάνα.

Δες Δωρέαν Προγνωστικά Ποδοσφαίρου!

Ξεκινώντας από το τεράστιο πρόγραμμα του Europa League, το μάτι μας πέφτει στις μάχες των δύο κυπριακών ομάδων που μετέχουν σε αυτόν το γύρο. ΑΕΛ Λεμεσού και ΑΕΚ Λάρνακας αντιμετωπίζουν δύο ομάδες από το Γιβραλτάρ (Σεντ Τζόζεφς και Λίνκολν αντίστοιχα), όμως τα σκορ από τα πρώτα ματς ήταν τόσο μεγάλα υπέρ των Κυπρίων (4-0 η ΑΕΛ και 5-0 η ΑΕΚ) και τους επιτρέπουν να σκέφτονται ήδη τον επόμενο γύρο. Ελληνικό ενδιαφέρον έχει, όμως, και η αναμέτρηση Γκόριτσα – Σιράκ, καθώς το νικητή αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει ο Πανιώνιος στη δεύτερη φάση των προκριματικών. Πολύ κοντά στην πρόκριση είναι οι Σλοβένοι, οι οποίοι επικράτησαν με 0-2 μέσα στην Αρμενία. Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ζευγάρια Ελσίνκι – Κόναζ Νόμαντς (0-1), SJK – ΚΡ Ρέικιαβικ (0-0), ΑΙΚ – Κλάκσβικ (0-0), Μπάνγκορ – Λίνγκμπι (0-1), Ολίμπια Λιουμπλιάνα – Βάασα (0-1), Σαμρόκ Ρόβερς – Στιαρνάν (1-0) και Βαλούρ – Βέντσπιλς (0-0). Παραμένοντας στην Ευρώπη, συναντάμε και δύο αναμετρήσεις για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U19. Πιο συγκεκριμένα, η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ολλανδία στο ντέρμπι κορυφής, ενώ στο άλλο ματς η Γερμανία θέλει νίκη απέναντι στη Βουλγαρία για να μπει ξανά σε τροχιά πρόκρισης μετά από την συντριβή με 1-4 από τους “οράνιε” στην πρεμιέρα.

Αλλάζοντας ημισφαίριο και προχωρώντας πέρα από τον Ατλαντικό φτάνουμε στη Ν. Αμερική. Εκεί, η διοργάνωση που κλέβει την παράσταση δεν είναι άλλο από το Κόπα Λιμπερταδόρες. Έχουμε μπει πλέον στη νοκ άουτ φάση και σήμερα διεξάγονται τρεις αναμετρήσεις για τους “16”, με τις έξι ομάδες να ψάχνουν ένα θετικό αποτέλεσμα για τους επαναληπτικούς. Πιο συγκεκριμένα, η Δε Στρόνγκεστ υποδέχεται τη Λανούς, η Έμελεκ τη Σαν Λορέντζο και η Νασιονάλ τη Μποταφόγκο σε τρία ματς που αναμένεται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων τα παρακολουθήσουν.

Τέλος, η Λατινική Αμερική δεν μας αφήνει παραπονεμένους, αφού υπάρχει και αγώνας για το Κόπα Σουνταμερικάνα (κάτι σαν το Εuropa League των… φτωχών). Η διοργάνωση βρίσκεται στη φάση των “32”, με τη Σπορ Ρεσίφε (Βραζιλία) να υποδέχεται την Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή).