*ευχαριστήρια επιστολή από το Φεστιβάλ Τάι Τσι σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη του οργάνωση. (στο επισυναπτόμενο έγγραφο)

 

Τρίτη  27  Ιουνίου 2017 

[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Ο κινηματογράφος των δημιουργών

Αφιέρωμα  στον Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι

Ο Alejandro Jodorowsky γεννήθηκε στην Τοκοπίλλα της Χιλής το 1929, από Εβραίους γονείς Ρωσικής καταγωγής. Άρχισε την κινηματογραφική του σταδιοδρομία στο Μεξικό, με χαρακτηριστικές δημιουργίες όπως η ταινία “Ο Τυφλοπόντικας” (El Topo, 1970) και “Το Ιερό Βουνό” (La montaña sagrada, 1973). Απορρίπτοντας συμβατικές μορφές αφήγησης και κινηματογραφικών κλισέ, ο Γιοντορόφσκι καλεί τον θεατή να αφεθεί ελεύθερος από τα δεσμά της λογικής και των πρέπει. Να περιφρονήσει τις καλλιτεχνικές του συμβάσεις και να ταξιδέψει μαζί με τον δημιουργό στο μοναδικό του εικονοκλαστικό σύμπαν.

 Οι ταινίες του, ένα αμάλγαμα παραισθησιογόνου σουρεαλισμού, με θρησκευτικές, σχεδόν μυστικιστικές αναφορές,  καθηλώνουν τον θεατή χάρη στην τελειότητα τους.

 

 

Πέμπτη 29  Ιουνίου 2017 αλλα και τις Πέμπτες του Ιουλιου

[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες  στο Μουσείο

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης  & της ΦΕΞ  οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο. Με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β΄θμιας Εκπαίδευσης.  Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες  πληροφορίες  στο  http://elmexanthis.blogspot.gr/  και στα τηλ 25410 25421- 6932451755

 

 

«Χάρτινες… πόλεις»

Η Λέσχη Ανάγνωσης και η ομάδα δημιουργικής γραφής της ΦΕΞ σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Πυργελή οργανώνουν εκδηλώσεις για το βιβλίο κι όχι μόνο… Παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις με συγγραφείς, προβολές και αφιερώματα.

Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 

[20.00] στην αυλή με τα Χαμάμ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Ι. Βιβλιοπαρουσίαση:

«Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» του Στέλιου Κούλογλου, Βιβλιοπωλείον της Εστίας 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιδηρόπουλος και θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μπακάλης, ο συγγραφέας του βιβλίου Στέλιος Κούλογλου και ο καθηγητής και στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα Χρήστος Χούχος.
Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 

[19.00] στην αυλή με τα Χαμάμ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

ΙΙ. Βιβλιοπαρουσίαση:

«Πληροφορίαι Εντός»

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Ξάνθης, έχει τη χαρά να σας προσκαλεί, στην παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου με τίτλο «Πληροφορίαι Εντός». Δέκα (10) ιστορίες με φόντο την πόλη της Ξάνθης, από τις εκδόσεις «Μέθεξις». Θα ακουστούν δραματοποιημένα αποσπάσματα από το βιβλίο. Θα προηγηθεί η παρουσίαση των σύντομων διηγημάτων των συμμετεχόντων στο τμήμα αρχαρίων

 

 

 

Εγγραφές – αιτήσεις συμμετοχής για τη μουσικής κατασκήνωση του

Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής

Τετάρτη 2 έως και Κυριακή 6 Αυγούστου

Η μουσική κατασκήνωση έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις ήδη υπάρχουσες περιφερειακές δομές σεμιναριακών κύκλων με σολίστες που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια.

Αξιοποιούνται νέες δομές (κατασκηνώσεις της Α/θμιας Εκπ/σης στα Αρχαία Άβδηρα) και οι εκπαιδευτικές δράσεις συνδυάζονται με αναψυχή σ’ ένα πραγματικά πανέμορφο περιβάλλον. Τα μαθήματα, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις και οι στιγμές στην κατασκήνωση μάς οδηγούν στη δημιουργία μιας «παρέας» που αγαπά την Ανατολική Μουσική. Το κόστος συμμετοχής είναι το χαμηλότερο δυνατό.

Με την συνεργασία της Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ξάνθης – επιτροπή Μαθητικών Κατασκηνώσεων «Τα Αρχαία Άβδηρα».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το 2017 περιλαμβάνει:

Ι. “Μικρασιατικό τραγούδι”  Σεμινάρια 2 – 6 Αυγούστου 2017

Κατερίνα Παπαδοπούλου (4-6 Aυγούστου) Προετοιμασία: Χρήστος Μπαρτζόπουλος (2-3 Αυγούστου)

ΙΙ. “Μουσικό σύνολο λόγιας μουσικής της Πόλης” Σεμινάρια 2 – 6 Αυγούστου 2017

Ευγένιος Βούλγαρης & Σωκράτης Σινόπουλος

Εγγραφές – αιτήσεις συμμετοχής πληροφορίες: http://www.fex.org.gr/anakoinoseis/moysiki-kataskinosi

 

Να μην ξεχάσω να παρακολουθήσω

Εκδηλώσεις εργαστηρίων. www.facebook.com/FEXANTHI  Αναλυτικό πρόγραμμα της ΦΕΞ   www.fex.org.gr

 

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των:  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  •  ΣΕΚΕ ΑΕ  • ΣΜΥΡΔΕΞ ΑΕ    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ  • Ταβέρνα «ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ»  •  ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΕΠΕ • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ  •  ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ  •  BOUTIQUE HOTEL 1905 •  MEZEBAR– Bar & Gril  •  ΣΚΑΡΠΕΛΟ – συντήρηση έργων τέχνης   •  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΠΥΡΓΕΛΗ» •   BIOLIVE σαπωνοποιείο Ξάνθης  •  ΑΒΑΞ – Βιοαέριο Ξάνθης •  

 

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης   

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ    Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986 

fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr   www.fex.org.gr  https://www.facebook.com/FEXANTHI