Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 35χρονου ημεδαπού.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 44χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, ο 35χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους, ο 44χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 35χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 19-08-2016, σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ, για την αγορά του κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

 

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Πακιστάν οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (21-6-2017) το μεσημέρι, σε παρέβρια περιοχή του Τυχερού, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 36 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, με τη χρήση δύο πλαστικών βαρκών, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

 

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος των δύο (2) διακινητών περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη τους.

 

Κατασχέθηκαν :

  • 2 πλαστικές βάρκες
  • 4 κουπιά
  • το χρηματικό ποσό 130 ευρώ
  • 1 κινητό τηλέφωνο

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

 

 

 

 Συνελήφθη 41χρονος υπήκοος FYROM ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη σήμερα (22-6-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική οδό πλησίον της Εθνικής Οδού Αρδανίου – Ορμενίου (διασταύρωση Δαδιάς), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το δράστη να οδηγεί ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 2 κινητά τηλέφωνα.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

 

Συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Βουλγαρίας ο οποίος μετέφερε παράνομα μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (20-6-2017) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος μετέφερε παράνομα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των αρχών της Σλοβακίας και να κατευθύνετε στην έξοδο της χώρας μας προς Βουλγαρία. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στην καρότσα του φορτηγού, διαπίστωσαν ότι ο 24χρονος είχε αποκρύψει ανάμεσα σε παλέτες με εμπορεύματα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, το οποίους σκόπευε να μεταφέρει στη Βουλγαρία.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 2 κινητά τηλέφωνα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου Ορεστιάδας.

 

Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, μετά τη σύλληψη 2 ατόμων για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών

 

Βρέθηκαν ακόμη 5.131 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)

 

Σε συνέχεια του από 19-6-2017 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, σχετικά με τη σύλληψη δύο ατόμων για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών, ανακοινώνονται νέα στοιχεία που προέκυψαν από την πρόοδο των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, οι παραπάνω αστυνομικοί μετέφεραν το όχημα που εντοπίστηκε σταθμευμένο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σε ειδικό χώρο για την πραγματοποίηση εμπεριστατωμένης έρευνας.

 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίσθηκε μία ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο σκελετό του οχήματος, στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκαν ακόμη πέντε (5) συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 5.131 γραμμαρίων.

 

Συνολικά για την συγκεκριμένη υπόθεση κατασχέθηκαν 31 κιλά και 853 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

 

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.