Μία άλλη διάσταση προσλαμβάνει η αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα της Ξάνθης αφού σήμερα το πρωί παρόλη την απεργία των υπαλλήλων της καθαριότητας τα απορριμματοφόρα καθαρίζουν την πόλη ενώ η… απεργία συνεχίζεται.

Το μυστήριο έλυσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ξάνθης Δημήτρης Γαλανόπουλος ο οποίος μάλιστα για αυτόν τον λόγο είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη χθες το πρωί.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Γαλανόπουλο με τον οποίον είχαμε τηλεφωνική επαφή και βρίσκεται στην Αθήνα με άλλους συναδέλφους του από την καθαριότητα της Ξάνθης συνεχίζοντας των αγώνα τους διεκδικώντας από την κυβέρνηση βασικά δικαιοσύνη. “Ο λόγος που αποφασίσαμε να καθαρίσουμε την πόλη και να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας παράλληλα  είναι γιατί σεβόμαστε τους συνδημότες μας και τις οικογένειες τους. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δημόσια υγεία για αυτό οι μισοί καθαρίζουν την πόλη και οι άλλοι μισοί αντιστέκονται στην κυβερνητικοί λαίλαπα”.

Όπως είπε στην συνέχεια ο κ. Γαλανόπουλος, θέλουν την κοινωνία δίπλα στα δίκαια του αγώνα τους και όχι απέναντί τους. Σέβονται το γεγονός ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν την πόλη τους καθαροί αλλά και αυτοί να σεβαστούν τον αγώνα τους γιατί αύριο θα έρθει η σειρά τους.