Απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό το επίτευγμα της πρότυπης ανθοκομικής μονάδας της Selecta Hellas, μιας ελληνικής επιχείρησης που αξιοποιεί πλήρως τον φυσικό πλούτο της καβαλιώτικης γης. Αυτός ο πλούτος δεν είναι άλλος από το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής, δηλαδή τα θερμά νερά (θερμοκρασία περίπου 70 βαθμών Κελσίου) που βρίσκονται σε βάθος 700 μέτρων και χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση της μονάδας.

Το ανθοκομικό θερμοκήπιο της «Selecta Hellas», έκτασης περίπου 35 στρεμμάτων, βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Καβάλας. Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένης και της επικείμενης επέκτασης σε επιπλέον 25 στρέμματα. Η συνολική έκταση των σχεδόν 60 στρεμμάτων παραχωρήθηκε στην εταιρεία -κατόπιν δημοπρασίας- για 25 χρόνια, μετά από απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου. Η παραχώρηση έγινε με γνώμονα τη συμβολή της επένδυσης στο δημόσιο συμφέρον, καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση με εξαγωγικό προσανατολισμό, η οποία δημιουργεί σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και, μάλιστα, σε μια περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα από την ανεργία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της μονάδας τα συστατικά της επιτυχίας αποτελούν η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού Καβάλας (σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Νέστου),η χρήση υψηλής τεχνολογίας, τεχνογνωσίας και εξοπλισμού, η οικολογική συνείδηση και το συνολικά μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς και το εξειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό.