ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας στον Ξανθιώτικο λαό και στις μαχόμενες δυνάμεις του αντιφασιστικού κινήματος

Προκλητική τόσο στη θεματολογία όσο και στην ίδια της την επανεμφάνιση είναι η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας. Μετά την μεγάλη αντιφασιστική πορεία της 6ης Δεκέμβρη και τις πιέσεις που ανέπτυξαν οι μαχόμενες δυνάμεις του αντιφασιστικού κινήματος αυτή τη φορά υποχρεώνονται να δράσουν εκτός πόλης. Η αλήθεια είναι ότι κάθε δραστηριότητα της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης είναι ανεπιθύμητη, εξάλλου παρατηρούμε την απελπισμένη προσπάθεια των φασιστών να βάλουν πόδι στη Θράκη με τακτικές ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά δεν ξεγελάν κανένα. Πρόκειται για τα τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας, των εργοδοτικών σωματείων, των πογκρόμ, της καλλιέργειας του μίσους του φασισμού και του ρατσισμού και των δολοφονιών αγωνιστών και μεταναστών.

Εγκληματικά υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση είναι προφανώς η δικαιοσύνη με τις μεροληψίες, την ολιγωρία και την ανικανότητά της. Εγκληματικά συνυπεύθυνη είναι όμως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ που τον τελευταίο καιρό δίχως ίχνος ντροπής χαριεντίζεται με τους Χρυσαυγίτες υπόδικους βουλευτές στα Καστελόριζα αλλά και αλλού, ξεπλένοντας έτσι την εγκληματική τους δράση, ανοίγοντάς τους για μια ακόμη φορά τον δρόμο. Εμείς όμως ξέρουμε ότι ο πραγματικός ρόλος της ΧΑ και κάθε φασιστικού βραχίονα του κράτους είναι το χτύπημα των πιο ριζοσπαστικών φωνών του κινήματος και ο πραγματικός τους στόχος η απονέκρωση του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας. Φαίνεται, λοιπόν, πως υπάρχουν κάποιοι εντός του πολιτικού συστήματος που εξακολουθούν να θεωρούν τη ΧΑ τη χρυσή εφεδρεία του συστήματος;

Στην Ελλάδα της κρίσης η άνοδος του φασισμού πάει χέρι χέρι με τις πολιτικές λιτότητας και φτώχειας, τα μνημόνια, τον κρατικό αυταρχισμό και φυσικά τον ρατσισμό που συστηματικά προωθούν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών μέσα από τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές τους. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουμε με τον φασισμό, αν δεν δώσουμε ένα οριστικό τέλος σε αυτές τις πολιτικές, εάν δεν διαμορφώσουμε ένα νέο όραμα για την κοινωνική απελευθέρωση και δικαιοσύνη. Και ο αγώνας αυτός γίνεται πιο απαιτητικός και περισσότερο αναγκαίος αν συνειδητοποιήσουμε ότι η φασιστική άνοδος δεν αποτελεί αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι καθημερινός και περισσότερο από ποτέ τοπικός: στις γειτονιές, στις πλατείες, στο γείτονά μας, στα στέκια μας. Τίποτε δεν πρέπει να μολυνθεί από το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο, δεν πρέπει να αφήσουμε σπιθαμή χώρου για την ιδεολογία του μίσους, που χωρίζει ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα δέρματός τους, τη σεξουαλική τους προτίμηση, τις πεποιθήσεις τους, ή τη θρησκεία τους. Τρανή απόδειξη όλων των παραπάνω αποτελεί η Ξανθιώτικη κοινωνία όπου φαίνεται περίτρανα πως αυτό που μας ενώνει σαν λαό είναι ότι εμείς ανήκουμε στην πληττόμενη πλειοψηφία και όχι κάποια εθνική ή θρησκευτική καθαρότητα.

Υπό αυτό το πρίσμα η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει ρητά πως θα δώσει και αυτή τη μάχη απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, και καλεί όλο τον Ξανθιώτικο λαό, τους αντιφασίστες – δημοκράτες και προοδευτικούς ανθρώπους, Συλλόγους, Σωματεία, Συνδικάτα και Φορείς να σημάνουν συναγερμό. Επίσης είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι σε αυτή τη μάχη βαθύτερες ιδεολογικές και τακτικές αγκυλώσεις οφείλουν να μπουν στην άκρη και θέλουμε και θα το επιδιώξουμε αυτή τη μάχη να τη δώσουμε με τους συντρόφους και συναγωνιστές από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), την ΚΕΕΡΦΑ και όποια άλλη προοδευτική αριστερή δύναμη.

Καλούμε σε συγκέντρωση-διαδήλωση στην Κεντρική Πλατεία το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 20:00

  • Να κλείσουν τώρα τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη
  • Θάνατος στον φασισμό και στις πολιτικές που τον εκθρέφουν