Η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πόρτο Λάγος κα Κ. Ζουρνατζίδου μετά το δημοσίευμα της XanthiTimes.gr επικοινώνησε άμεσα μαζί μας σχετικά με το άρθρο της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας μας και που  μεταφέρει την ανησυχία των γονιών από τους γύρω οικισμούς που επισκέπτονται την Κυριακάτικη Λαϊκή Αγορά του Πόρτο Λάγος και ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους την ώρα που κάνουν τις αγορές τους και ανέφερε ότι τα κινητά πλέγματα για την προστασία των  επισκεπτών  της Λαϊκής έχουν παραγγελθεί και είναι θέμα χρόνου να παραληφθούν. Τα εν λόγω κινητά πλέγματα προστασίας θα αποσοβήσουν τον κίνδυνο παιδιά που μπορεί να ξεφύγουν από την προσοχή των γονιών τους και να γίνει το κακό. Επιπρόσθετα η κα Ζουρνατζίδου ανέφερε ότι ο  λόγος που τα φορτηγά των μικροπωλητών και των παραγωγών μπαίνουν με αυτόν τον τρόπο είναι για να εμποδιστεί η επαφή των πολιτών με την άκρη του λιμανιού, διευκρινίζοντας ότι απαγορεύεται η μόνιμη περίφραξη.

Επίσης η κυρία Ζουρνατζίδου ανέφερε ότι τα χρήματα που έχουν προγραμματισθεί μέσω του LIDER  αφορούν το εμπορικό τμήμα του λιμανιού του Πόρτο Λάγος.

Όσο για τον περιφραγμένο χώρο που υπάρχει ανατολικά του λιμανιού και που παλαιότερα γινόταν η λαϊκή της Κυριακής του Πόρτο Λάγος, δεν ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο όπου την ευθύνη έχει η κυρία Ζουρνατζίδου αλλά είναι έκταση του δήμου Αβδήρων.