Με γραπτή ανακοίνωση της η οικογένεια του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδακη, τονίζει πως βυθίζεται σε απόγνωση μετά από 80 ημέρες αναμονής και αγωνίας από την απαγωγή του, , ενώ ευχαριστεί την κοινωνία του Ηρακλείου για τη συμπαράσταση και τη διακριτικότητά της αλλά και την ΕΛΑΣ για τις προσπάθειες που κατέβαλε.

Η γραπτή ανακοίνωση της οικογένειας που δημοσιεύεται σήμερα στις δύο τοπικές εφημερίδες του Ηρακλείου, “Νέα Κρήτη” και “Πατρίς” έχει ως εξής:

«Ύστερα από 80 εφιαλτικές μέρες και παρ’ όλες τις ανθρωπίνως δυνατές προσπάθειες, ο Μιχάλης μας δεν επέστρεψε κοντά μας. Σήμερα, συμπληρώνονται 53 μέρες χωρίς νέα για την κατάστασή του και η οικογένειά μας βυθίζεται σε απόγνωση. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την κοινωνία του Ηρακλείου, για τη συμπαράσταση και τη διακριτικότητα που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα. Με το πέρας των διαπραγματεύσεων, ευχαριστούμε επίσης την Ελληνική Αστυνομία, η οποία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να επιστρέψει πίσω στην οικογένειά μας ο Μιχάλης. Στις δύσκολες αυτές στιγμές, παρακαλούμε όλους να διατηρήσουν την ίδια διακριτική στάση, για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η ψυχολογική μας κατάσταση.

Οικογένεια Μιχάλη Λεμπιδάκη».

Σημειώνεται ότι η απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, και ενώ ο 54χρονος κατευθυνόταν από το Ηράκλειο προς τα σπίτι του στα Καλέσσα, με τους απαγωγείς να προκαλούν τροχαίο προκειμένου να προχωρήσουν στο σχέδιο τους.

Οι δράστες φέρεται να χρησιμοποίησαν τρία αυτοκίνητα. Αυτό με το οποίο διέφυγαν και δύο ακόμη κλεμμένα, ένα αγροτικό και ένα επιβατικό, τα οποία οδήγησαν σε παράδρομο κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και τους έβαλαν φωτιά προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.