Γνωρίζεται ότι χθες, Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο της γενικότερης εξωστρέφειας που διέπει τις δράσεις του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και στη πάγια τακτική να βρισκόμαστε κοντά στα κατά τόπους μέλη καταγράφοντας τα λειτουργικά, υλικοτεχνικά προβλήματα των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, πραγματοποιήθηκε Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής (1ος όροφος) και ακολούθως συνάντηση του Δ.Σ με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Αστυνομίας Ανατολ. Μακεδονίας Θράκης Υποστράτηγο κ.ΜΕΝΕΞΙΔΗ Νικόλαο, στον οποίο θέσαμε υπόψη τα κυριότερα υπηρεσιακά προβλήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες & τα μέλη μας αυτή τη περίοδο, όπως μας μετεφέρθησαν από τους Αξιωματικούς-Ανθυπαστυνόμους της Α.Μ.Θ. αλλά και όπως τα έχουμε διαπιστώσει οι ίδιοι. Ο κ.Γενικός έδωσε άμεσα λύσεις σε ορισμένα τεθέντα ζητήματα, ενώ σε άλλα δρομολογήθηκαν διαδικασίες επίλυσης τους το άμεσο διάστημα, δίνοντας δέουσες εντολές στο Επιτελείο συνεργατών του προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. της Ένωσής μας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή Αστυνομίας Ροδόπης Αστυνομικό Υποδ/ντη κ.ΣΕΒΔΥΝΙΔΗ Μιχαήλ και τους λοιπούς διοικούντες Αξιωματικούς της Δ.Α Ροδόπης, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Ένωσης & Γ΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α Α/Υ κ.ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος ενημέρωσε για τα τρέχοντα συνδικαλιστικά θέματα, το νέο μισθολόγιο, τις τελευταίες διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας μας, τη βαθμολογική πρόταση της Π.Ο.ΑΞΙ.Α [παράλληλη επετηρίδα προς συμπλήρωση 35ετίας&δυνατότητα παραμονής στο Σώμα, επίλυση στρεβλώσεων βαθμολογίου Αξ/κων ΤΕΜΑ, βαθμολογική ρύθμιση εξέλιξης Ανθ/μων-Υπαστ του Ν.3686/2008] καθώς και για τα συμπεράσματα της συσταθείσας αρμόδιας Επιτροπής του Α.Ε.Α.

Στην συνέχεια οι Διοικούντες Αξιωματικοί αναφέρθησαν αναλυτικά στα ειδικότερα, τοπικά υπηρεσιακά προβλήματα των υφιστάμενων υπηρεσιών της Δ.Α Ροδόπης, που σχετίζονται με ζητήματα υπηρεσιακής τους καθημερινότητας και δυσχεραίνουν κατά βάση την αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών τους στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και στην εμπέδωση του αισθήματος τάξης & ασφάλειας των πολιτών. Πρωταγωνιστικό ρόλο στα προβλήματα αυτά έχει η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού της Διεύθυνσης, τα προβλήματα ένεκα του μειονοτικού θέματος, η ανάθεση πολλαπλών-επιπρόσθετων καθηκόντων που μοιραία ¨γεννά¨ νέες υπηρεσιακές υποχρεώσεις και περαιτέρω αφαίμαξη προσωπικού των υπηρεσιών, πλέον του γεγονότος ότι σημαντική μερίδα της οργανικής της δύναμης βρίσκεται με υπηρεσ.μετακίνηση (απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση) προκειμένου για τη στελέχωση του Επιτελείου της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. και της Σχολής Αστυφυλάκων –Τ.Δ.Α Κομοτηνής.

Εκ μέρους μας, αφού υπογραμμίστηκε το σημαντικό έργο που επιτελείται με τη βοήθεια και το φιλότιμο όλων των στελεχών & του αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α Ροδόπης, δηλώθηκε η έμπρακτη θεσμική μας στήριξη ώστε να συμβάλλουμε με παρεμβάσεις μας, στην ανάδειξη και επίλυση τους. Για το σκοπό αυτό, τα θέματα αυτά καταγράφηκαν και δεσμευτήκαμε στον σχηματισμό – υποβολή το ΑΜΕΣΟ διάστημα ενός ειδικού Υπομνήματος προβλημάτων της Δ.Α Ροδόπης, προς την πολιτική, τη φυσική ηγεσία αλλά και τους τοπικούς φορείς της Ροδόπης, επικοινωνώντας τα θέματα αυτά στην κοινωνία, ζητώντας ταυτόχρονα τις αρμόδιες θεσμικές παρεμβάσεις τους.