Ποιος ήταν ο δίδυμος αδερφός του ήλιου

Ποιος ήταν ο δίδυμος αδερφός του ήλιου

 

 Κάθε αστέρι στο Σύμπαν έχει και ένα… σωσία, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα από ακαδημαϊκούς του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian και του Berkley.

Σύμφωνα με τη θεωρητική προσέγγιση των επιστημόνων, όλα τα αστέρια που γίνονται στη συνέχεια ήλιοι γεννιούνται μαζί με το δίδυμό τους και το οποίο χάνουν στη συνέχεια.

Στον χαμένο συγγενή του Ήλιου έχει δοθεί το όνομα Νέμεσις και ενδέχεται να αποτέλεσε και την αιτία της εξαφάνισης των δεινοσαύρων από τον πλανήτη μας.

Εντούτοις, οι αστροφυσικοί δυσκολεύονται να βρουν αποδεικτικά στοιχεία για να τεκμηριώσουν την ύπαρξή του. Όπως αναφέρεται στο ακαδημαϊκό έντυπο, Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, η θεωρία που παρουσιάζουν οι επιστήμονες Sadavoy και Stahler βασίζεται στο γεγονός ότι το μόνο στατιστικό μοντέλο που μπορεί να εξηγήσει την εξέλιξη του Σύμπαντος είναι αυτό που βασίζεται στη θεωρία ότι όλοι οι ήλιοι κάποτε ήταν ζευγάρια.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, «αυτά τα συστήματα είτε συρρικνώνονται, είτε απομακρύνονται κατά το πέρασμα εκατομμυρίων ετών. Στο 60% των περιπτώσεων τα άστρα απομακρύνονται, ενώ στο 40% μένουν κοντά και σχηματίζουν σφιχτά δίδυμα

About The Author

xanthitimes

H Xanthitimes.gr είναι μία ηλεκτρονική εφημερίδα με ειδήσεις από την Ξάνθη, την Ελλάδα και τον κόσμο. www.xanthitimes.gr. ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ.

1 Comment

 1. Πάντως όχι ο Πολάκης ρε συνάνθρωποι/
  Αφιερώνω ένα δίστιχο

  Τσάκαλοι και Τσακαλώτοι μας ξεσκίζουνε το σκώτι
  Όλοι να σταθούμε ολόρτοι να τους καταπιούν τα σκότη

  Μοναδική ελπίδα η σύγκρουση με την πολιτική της Ε.Ε.

  Απάντηση

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ερώτηση ασφαλείας: *

BulgarianEnglishGreek

ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΑΛ.

VITA PLUS ΞΑΝΘΗ

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

ΤΑΒΕΡΝΑ “ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ”

BIWHITE BEATC MPAR ΕΦΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΛΥΚΟΠΩΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Διαφημίσεις – Μικρές Αγγελίες

AMMOS MYRODATO

KAFETZHS KOSTAS

ADMAN

IOANNINATIMES.GR