Ποιος ήταν ο δίδυμος αδερφός του ήλιου

Ποιος ήταν ο δίδυμος αδερφός του ήλιου

 

 Κάθε αστέρι στο Σύμπαν έχει και ένα… σωσία, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα από ακαδημαϊκούς του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian και του Berkley.

Σύμφωνα με τη θεωρητική προσέγγιση των επιστημόνων, όλα τα αστέρια που γίνονται στη συνέχεια ήλιοι γεννιούνται μαζί με το δίδυμό τους και το οποίο χάνουν στη συνέχεια.

Στον χαμένο συγγενή του Ήλιου έχει δοθεί το όνομα Νέμεσις και ενδέχεται να αποτέλεσε και την αιτία της εξαφάνισης των δεινοσαύρων από τον πλανήτη μας.

Εντούτοις, οι αστροφυσικοί δυσκολεύονται να βρουν αποδεικτικά στοιχεία για να τεκμηριώσουν την ύπαρξή του. Όπως αναφέρεται στο ακαδημαϊκό έντυπο, Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, η θεωρία που παρουσιάζουν οι επιστήμονες Sadavoy και Stahler βασίζεται στο γεγονός ότι το μόνο στατιστικό μοντέλο που μπορεί να εξηγήσει την εξέλιξη του Σύμπαντος είναι αυτό που βασίζεται στη θεωρία ότι όλοι οι ήλιοι κάποτε ήταν ζευγάρια.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, «αυτά τα συστήματα είτε συρρικνώνονται, είτε απομακρύνονται κατά το πέρασμα εκατομμυρίων ετών. Στο 60% των περιπτώσεων τα άστρα απομακρύνονται, ενώ στο 40% μένουν κοντά και σχηματίζουν σφιχτά δίδυμα

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

Ιούνιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Κατασκευή ιστοσελίδων & eshop

Υπηρεσίες Κατασκευής & Φιλοξενίας Ιστοσελίδων