Ο  ΣΔΟΕ και να κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά του

 

Το ιδιωτικό μειονοτικό γυμνάσιο Ξάνθης  μηνύει τον ΓΓ του υπουργείου παιδείας και τον Διευθυντή Δημόσιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κατόπιν εντολής αυτών που το στηρίζουν με μαύρα και μυστικά κονδύλια;

 

Διαφορετικά πώς μπορεί να εξηγηθεί η συμπεριφορά της διοίκησης του μειονοτικού γυμνασίου Ξάνθης η οποία γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του  τις αποφάσεις Υπουργείων και των Ελληνικών δικαστηρίων;

Η ανακοίνωση της Ο.Ι.Λ.Ε. είναι ξεκάθαρη καθώς και η θέση της πολιτείας πρέπει να είναι ξεκάθαρη αφού προκύπτουν μύρια άλλα θέματα από αυτήν την  θρασύτατη  συμπεριφορά της διοίκησης του γυμνασίου.

Η Ελληνική πολιτεία θα πρέπει να επιβάλλει πλέον τις αποφάσεις της και παράλληλα η οικονομική αστυνομία πρέπει να ελέγξει τα οικονομικά αυτού του ιδιωτικού σχολείου που λειτουργεί ως «φυτώριο». Γνωρίζουμε ότι το έργο των ελεγκτικών οικονομικών υπηρεσιών θα είναι δύσκολο γιατί «επιχορηγούνται» από σκοτεινά κανάλια οι γονείς, όμως πρέπει επιτέλους να χυθεί άπλετο φώς στους σκοπούς αυτού του σχολείου στην Ξάνθη.

Όσο για τους πολιτικούς του «πάτρωνες» που φέρουν τον μανδύα  βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, υπενθυμίζουμε στην διοίκηση ότι κάποια στιγμή οι βουλευτές και οι διάφοροι παράγοντες στην σκιά τους που στηρίζουν το σχολείο, θα φύγουν όταν ο Ξανθιώτικος λαός ξαναπάει στις κάλπες και όταν το καθεστώς του Ερντογάν τελειώσει. Τότε η διοίκηση του «σχολείου» θα μείνει μόνη και όλοι αυτοί που τώρα της πουλάνε προστασία θα της γυρίσουν την πλάτη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αθήνα, 13/6/2017

Αριθμ. Πρωτ:43719

ΠΡΟΣ

Τον  Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου

Κύριε Υπουργέ,

Η πρωτοφανής ενέργεια της ιδιοκτησίας του Ιδιωτικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης να μηνύσει τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γ. Παντή και τον Διευθυντή ΔΕ Ξάνθης κ. Γ. Παπαθανασίου, επειδή απαιτήθηκε η εφαρμογή των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας και ο πειθαρχικός έλεγχος όσων τις παραβιάζουν αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση για τους θεσμούς. Αφορμή της πράξης του σχολείου ήταν το έγγραφο παροχής οδηγιών του κ. Γ.Γ. για την υπόθεση του εκπαιδευτικού Χότσικα Νιχάτ.

Οι εκπρόσωποι του Ιδιωτικού Μειονοτικού Σχολείου προφανώς θεωρούν πως δρουν σε ένα δικό τους παράλληλο εργασιακό και εκπαιδευτικό Σύμπαν, όπου μπορούν να επιβάλλονται ποινές απόλυσης σε όσους εκπαιδευτικούς τολμούν να έχουν «λανθασμένες» πολιτικές, ή θρησκευτικές αντιλήψεις και όπου οι αποφάσεις της πολιτείας είναι ανίσχυρες. Φοβούμαστε ότι το θράσος αυτό αντλείται και από την ιδιότυπη «συμμαχία» της ιδιοκτησίας  με συγκεκριμένους πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους που ονειρεύονται επαναφορά καθεστώτος συνταγματικής ανομίας και ασυδοσίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Θεωρούμε ότι η ωμή πρόκληση του εν λόγω εκπαιδευτηρίου απέναντι στην πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Οι αποφάσεις της πολιτείας (η απόφαση του ΚΥΣΔΕ το Δεκέμβριο του 2016 και η εντολή του Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας για τον πειθαρχικό έλεγχο της ιδιοκτησίας του σχολείου που αγνοεί προκλητικά την απόφαση) πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και αυστηρά. Μόνον έτσι θα δοθεί σαφές μήνυμα σε όλο το χώρο της εκπαίδευσης ότι πρακτικές απείθειας και αυταρχισμού δεν χωρούν στο χώρο της Παιδείας και ότι η ελληνική πολιτεία είναι ευνομούμενη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

α.α.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                                 ΤΖΕΝΗ ΚΩΣΤΟΥΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ