Η Αθήνα, με την παρέμβαση του Σγουρίδη και της Ούτση έκοψε την όρεξη του προξενείου;

Με αφορμή την ερώτηση της Χ.Α. για το θέμα της πρόσληψης 3 υπαλλήλων στον δήμο Μύκης που τους ζητήθηκε πιστοποίηση της γλωσσομάθειας από τουρκικό πανεπιστήμιο,  θα πρέπει να πούμε ότι άλλοι είναι οι πρωταγωνιστές που έκοψαν μία προσπάθεια του δημάρχου Μύκης Καπζά να παγιώσει τον τρόπο πρόσληψης υπαλλήλων στους μειονοτικούς δήμους της Θράκης και αυτή είναι η σημασία της πρωτοβουλίας της Χ. Ούτση και του Παναγιώτη Σγουρίδη οι οποίοι επιτέλους κατάφεραν να δώσουν στην Αθήνα να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στην Θράκη με αποτέλεσμα  ο ΑΣΕΠ να ακυρώσει αυτόν τον περίεργο διαγωνισμό πρόσληψης υπαλλήλων.

Ειλικρινά ο κ. Καπζά δεν μας έχει πείσει ότι οι προθέσεις του ήταν αγνές και ότι δεν συνεννοήθηκε για αυτό με εξωθεσμικά κέντρα αποσταθεροποίησης της περιοχής.

Ελπίζουμε ότι δεν είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του να παγιώσει μία παρόμοια κατάσταση προκαλώντας τετελεσμένο. Με αυτήν την πράξη του, αν δεν είναι εκ του πονηρού,  μοιραία θα άνοιγε την όρεξη σε κάποιους που αφορμή ψάχνουν να παρέμβουν με οποιονδήποτε τρόπο στην νομιμότητα της Χώρας. Ξέρει από αυτά ο Δήμαρχος.

Οι πολίτες της Ξάνθης γνωρίζουν πολύ  καλά ότι με αυτήν την ενέργεια ο δήμαρχος, πιθανών να ήθελε να παγιώσει τουρκόφωνες δομές αντίθετα με την συνθήκη της Λωζάνης.

Πιστεύουμε ότι η  Ούτση Χρύσα μαζί με τον Σγουρίδη ματαίωσε κάτι άσχημο για την Θράκη και τους πολίτες της είτε αυτοί είναι Χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι  αυτόν τον μήνα είναι η δίκη του Μετέ και του Αζίζογλου που τους πάει ο Άρειος Πάγος κατηγορούμενους στην Θεσσαλονίκη για αντιποίηση αρχης κ.α , αν και μαθαίνουμε ότι ο κ. Μετέ έπεσε στην δυσμένεια, όπου βέβαια στους μάρτυρες κατηγορίας θα είναι η ίδια και μάρτυρας υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων θα είναι ο κ. Ζειμπέκ βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, φίλος του δημάρχου και όλων των υπολοίπων. Πιστεύουμε ότι θα έχει ενδιαφέρων όλο αυτό το θέμα.

Προφανώς ο δήμαρχος νόμισε ότι επειδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον πήραν «αλα μπρατσέτα» και τον γυρνούσαν από υπουργείο σε υπουργείο ότι μπορεί να προσλαμβάνει υπαλλήλους στον δήμο Του με βάσει την λογική της Τουρκίας.

Μάλλον νόμισε  ότι βρίσκεται στην Τουρκία. Θα πρέπει να καταλάβει ο δήμαρχος  είτε του αρέσει είτε όχι ότι εδώ είναι Ελλάδα και όταν η Αθήνα ξυπνήσει και καταλάβει τι ακριβώς κάνουν κάποια τσιράκια της Άγκυρας στην Θράκη, τότε σίγουρα θα αλλάξουν πράγματα.