Άμεση αντίδραση για τα Κιμμέρια  από τον δήμο Ξάνθης

 

Έκπληξη προκάλεσε η άμεση αντίδραση του Αντιδημάρχου καθαριότητας Ιορδάνη Χατζηευραιμίδη και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κιμερίων κ. Μπουδούρ, σε σχετικό μας δημοσίευμα που αφορούσε την καθαριότητα σε παιδική χαρά των Κιμμερίων.

Φίλος αναγνώστης μας έστειλε φωτογραφικό υλικό για την βρώμικη κατάσταση που επικρατεί στην παιδική χαρά των Κιμμερίων και της Κεντρικής πλατείας,

Το άρθρο ανέβηκε γύρω στις δώδεκα το βράδυ και η επικοινωνία από τον Αντιδήμαρχο ήταν άμεση λέγοντας ότι ο πρόεδρος του τοπικού κ. Μπουδούρ διαθέτει δύο άτομα και από όσο ο ίδιος γνωρίζει κάνει φιλότιμες προσπάθειες για να κρατήσει τους χώρους των Κιμμερίων καθαρούς. Είναι ευθύνη του τμήματος πρασίνου και ο δήμος Ξάνθης διέθεσε στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων από τα 8μηνα δύο ανθρώπους για να κάνουν αυτήν την δουλειά.  Δεσμεύθηκε ότι θα ερευνήσει το θέμα.https://www.xanthitimes.gr/2017/06/12/skoupidotopos-i-pediki-chara-ton-kimmerion-as-paremvi-o-dimos-ke-as-valli-ke-kanena-prostimo-se-aftous-pou-vromizoun/

Την επομένη το πρωί (σήμερα) επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του τοπικού κ. Μπουδούρ ο οποίος ανέφερε ότι αυτό συνέβη γιατί μεσολάβησε Σαββατοκύριακο και από τα δύο άτομα που έχει στην διάθεση του το ένα ήταν άρρωστο και το άλλο ήταν σε κηδεία συγγενικού του προσώπου. Ήδη αυτήν την ώρα που μιλάμε το ένα άτομο είναι στον χώρο και καθαρίζει όμως είναι «δώρο άδωρο». Όταν ρωτήσαμε γιατί το λέει αυτό ο κ. Μπουδούρ ανέφερε ότι το βράδυ θα γίνει το ίδιο βρώμικο γιατί δυστυχώς μαζεύονται τα παιδιά στην παιδική χαρά και την κεντρική πλατεία που επικοινωνεί και θα τα κάνουν πάλι χάλια. Παρ όλα αυτά όμως, τα δύο άτομα προσπαθούν να κρατήσουν καθαρό όλον τον οικισμό.

Σε αυτό το σημείο του είπαμε να ζητήσει την επιβολή προστίμου που θα βαραίνει την οικογένεια του παιδιού που πετάει τα σκουπίδια του.

Το πρόβλημα είναι βαθύτερο και θα πρέπει οι οικογένειες και τα σχολεία να «φυτέψουν» την αγάπη για το περιβάλλον στα παιδιά.

Με σπασμωδικές κινήσεις από τα σχολεία, τους δήμους και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, δουλειά δεν γίνεται.

Το θέμα στην καθαριότητα της παιδικής χαράς θα το παρακολουθούμε και θα πούμε στον κ. Μπουδούρ ότι από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα βγαίνει το συμπέρασμα ότι στον χώρο δεν είναι μόνο σκουπίδια που συνήθως δημιουργούν τα παιδιά αλλά και σακούλες απορριμμάτων από τα νοικοκυριά.

Ας ασχοληθεί λίγο παραπάνω και ναι γιατί όχι, να προκαλέσει και πρόστιμο σε αυτόν που βρωμίζει.

Σκοπός των άρθρων μας δεν είναι να «χτυπήσουμε» την δημοτική αρχή για μη ανάληψη ευθυνών της, αλλά για να διορθωθεί το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν να παίζουν παιδιά σε βρωμισμένους τόπους την ώρα που ο κάθε πρόεδρος έχει στην διάθεση του «χέρια».

Μήπως τελικά να μην αφήνεται  ο κάθε πρόεδρος στον «πατριωτισμό των Ελλήνων» αλλά να ασκεί καθημερινό έλεγχο στους υφισταμένους του που πληρώνουν από τον ιδρώτα τους οι φορολογούμενοι και οι δημότες;