Στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας Ξάνθης η κατάφωρη παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας από το ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο Ξάνθης

 

Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο των ιδιωτικών σχολείων, η διοίκηση του μειονοτικού σχολείου Ξάνθης εξακολουθεί να μην πληρώνει τον Νιχάτ ο οποίος κατηγορήθηκε από το σχολείο το οποίο προφανώς πήρε εντολή να τον απομακρύνει,  για Γκιουλενικός (άκουσον άκουσον, κάποιοι εξακολουθούν να επιτρέπουν στην Άγκυρα να παίζει απροκάλυπτα πλέον το παιγνίδι της στην Θράκη). Οι συνδικαλιστές της Ο.Ι.Λ.Ε. αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση: “Κλείνουν ήδη εννιά μήνες που ο Νιχάτ Χότσικα, Αντιπρόεδρος του ΣΙΕΛΒΕ και εκπαιδευτικός στο ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο Ξάνθης, παραμένει απλήρωτος από τον ιδιοκτήτη του σχολείου. Οι μάχες που ο συνάδελφος Νιχάτ έδωσε ενάντια σε αυτούς που ήθελαν να τον απολύσουν παραβιάζοντας την εκπαιδευτική νομοθεσία είχαν θετική έκβαση. Και ενώ επέστρεψε στο σχολείο του με δικαστική απόφαση, έκανε κανονικά τα μαθήματά του, παρέδωσε βαθμολογία για τους μαθητές του, όπως προβλέπει ο νόμος, η ιδιοκτησία του σχολείου εξακολουθεί να μην του καταβάλλει από τον Οκτώβριο του 2016 τις αποδοχές που δικαιούται, ενώ δεν κατέβαλε και το Δώρο Πάσχα σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ο ΣΙΕΛΒΕ και η ΟΙΕΛΕ βλέπουν στο πρόσωπο του Νιχάτ τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό που παλεύει για το αυτονόητο: την εφαρμογή των νόμων του Ελληνικού Κράτους στην εκπαίδευση. Η παραβίαση της εκπαιδευτικής και εργασιακής νομοθεσίας από όσους βλέπουν το ιδιωτικό σχολείο ως El Dorado παράνομων κερδών εις βάρος των εκπαιδευτικών θα λάβει τέλος. Ήδη την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, συζητείται στο ΣΕΠΕ Ξάνθης η καταγγελία του συναδέλφου για τις παραβιάσεις της νομοθεσίας εις βάρος του και θα παρευρίσκονται ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μ. Κουρουτός, και ο Γεν. Γραμματέας του ΣΙΕΛΒΕ, Δ. Σελέκος, οι οποίοι θα παραχωρήσουν αμέσως μετά, στις 13:00, συνέντευξη τύπου για το ζήτημα”.