Τα Εργαστήρια Σύγχρονου και Μοντέρνου Χορού και Capoeira του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, πραγματοποιούν την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, στις 18:30, στον υπαίθριο χώρο του Le Chalet (Πηγάδια Ξάνθης), την τελετή αποφοίτησης των μαθητών/τριών τους για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

 

Ο Μοντέρνος χορός χαρακτηρίζεται από την ελευθερία των κινήσεων και τις φυσιολογικές στάσεις του σώματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπολείπεται τεχνικής, καθώς και από την έντονη εκφραστικότητα. Επικεντρώνεται δηλαδή, στην προσωπική ερμηνεία του χορευτή. Καλλιεργεί σωματικό έλεγχο, δύναμη, ελαστικότητα αλλά και αυτογνωσία , αυτοέλεγχο και εκφραστική δύναμη.. .αποκτώντας ισορροπία, σωστή στάση σώματος, ανοίγματα, ευλυγισία και μυϊκό έλεγχο.

Η Capoeira από τη πλευρά της είναι μια τέχνη, μια μορφή έκφρασης η οποία εμπεριέχει στοιχεία πολεμικής τέχνης μουσικής, χορού, παιχνιδιού, ακροβασίας, φιλοσοφίας και άθλησης. Πρόκειται για μια πολυμορφική τέχνη η οποία συνδυάζει και τα δύο. Η capoeira είναι σαν ένα παιχνίδι σκάκι. Με ορισμένες συγκεκριμένες κινήσεις, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απολαύσετε τις μοναδικές χορογραφίες των μαθητών, έτσι όπως τις εμπνεύστηκαν και ετοίμασαν οι ίδιοι, με την επίβλεψη των εκπαιδευτών τους, δείχνοντάς σας τα οφέλη της ενασχόλησης και ανανεώνοντας το ραντεβού τους πάλι για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα αποδοθούν οι βεβαιώσεις αποφοίτησης στους μαθητές των τμημάτων.

 

 

 

 

 

 

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Κτήριο 1 Οδ. Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων, τηλ.: 25410 29282, fax.: 25410 62086

Κτήριο 2 Καπνεργατών 9, τηλ.:25410 26635, fax.: 25410 84647 Τ.κ. 67 100, Ξάνθη,

Web: www.fthrace.gr    blog:  fthrace.blogspot.com

email: info@fthrace.grfthrace@otenet.gr