O “Bike Odyssey” (ποδηλατική Οδύσσεια) είναι ένας πολυήμερος αγώνας ποδηλασίας βουνού που γίνεται στην Ελλάδα. Φέτος είναι η 5η συνεχόμενη χρονιά του.

Διαρκεί 8 ημέρες και διατρέχει ολόκληρη την οροσειρά της Πίνδου, ξεκινώντας από τη Σμίξη Γρεβενών και με τερματισμό την Ναύπακτο.

Ο αγώνας είναι ομαδικός (ομάδες των δυο) και είναι ο δυσκολότερος ποδηλατικός αγώνας που γίνεται στη χώρα μας και ένας από τους δυσκολότερους παγκοσμίως. Η διαδρομή του έχει συνολικό μήκος 600 χλμ., 25.000 θετικές υψομετρικές διαφορές και περνάει από 57 χωριά της ορεινής Ελλάδας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα θα λάβουν μέρος πολλές ομάδες απ’ όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα από τις εξής χώρες: Κύπρο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ρωσία, Βενεζουέλα, Αυστραλία,Σερβία και Δανία.

Η εκκίνηση του αγώνα φέτος θα δοθεί στις 18 Ιουνίου και όπως κάθε χρόνο η πόλη μας και ο ποδηλατικός σύλλογος Ξάνθης “Ο ΠΗΓΑΣΟΣ” θα εκπροσωπηθεί από τον αθλητή του Πήγασου Τσουλουχά Γιώργο. Ο Γιώργος έχει λάβει μέρος στον αγώνα αυτό και τις τέσσερις προηγούμενες φορές, κατακτώντας πολλές διακρίσεις! Φέτος συναθλητής του Γιώργου θα είναι ο Δανός Dudek Bo. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://bikeodyssey.gr/el/