Ξέρεις τη διαφορά μεταξύ sorbet και sherbet;

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο το καλοκαίρι από ένα δροσερό γλύκισμα! Αλλά επειδή θέλουμε να τα έχουμε και καλά με τη γραμμή μας, τα φρουτένια επιδόρπια ή αλλιώς τα sorbet είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Ήξερες όμως ότι υπάρχουν και τα sherbet, καθώς και ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους;

sherbet

Το sorbet και το sherbet είναι παγωμένα επιδόρπια με κύριο συστατικό τα φρούτα. Ωστόσο υπάρχει μία σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο.

Συγκεκριμένα, το sorbet φτιάχνεται αποκλειστικά με φρούτα και ζάχαρη, με κάποιες συνταγές να περιέχουν και κάποια επιπλέον υλικά όπως νερό ή ποτό. Τα υλικά πολτοποιούνται όλα μαζί και στη συνέχεια μπαίνουν σε παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για να παγώσουν.

sorbet-karpouzi

Θέλεις να πάρεις μία γεύση; Φτιάξε σορμπέ φράουλα ή αυτό το τέλειο σορμπέ λεμονιού.

Κι αν θέλεις μεγαλύτερη ποικιλία, δοκίμασε σορμπέ φρούτων.

sherbet-passion-fruit

Από την άλλη, το sherbet είναι το πιο κρεμώδες “ξαδερφάκι” του sorbet, καθώς εκτός από φρούτα και ζάχαρη περιέχει γάλα, κρέμα γάλακτος, ασπράδι αβγού ή ζελατίνη. Είναι πιο πλούσιο από το sorbet δηλαδή, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πιο ελαφρύ από το παγωτό.

Σου ανοίξαμε την όρεξη; Δοκίμασε sherbet λεμονιού ή αχλάδι με στέβια.

granita-me-fraoules

Και με τη γρανίτα τι γίνεται; Η γρανίτα έχει την ίδια βάση όπως το sorbet, με τη διαφορά ότι δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, ενώ συχνά τη μοιράζουμε και σε ειδικές φόρμες για παγωτό ξυλάκι και σερβίρουμε ανάλογα. Η Ιωάννα Σταμούλου πάλι, έχει την καλύτερη συνταγή για γρανίτα φράουλα.