Η  Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου παρουσιάζει σε περιοδεία ανά την Ελλάδα τη μεγάλη επιτυχία της χειμερινής σεζόν στην Αθήνα, «Σέρλοκ Χολμς – Ένα Μυστήριο με Νόημα» σε κείμενο και σκηνοθεσία Ντίνας Σταματοπούλου και πρωτότυπη μουσική  Κωστή Μαραβέγια!

Το έργο, βασισμένο στην κλασική δομή των αστυνομικών μυστηρίων του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ,  πλέκει στοιχεία της βικτωριανής εποχής με σύγχρονα, σ’ ένα μυστήριο με Νόημα…!  Επάνω στη σκηνή και δίπλα στα παιδιά, εκτυλίσσεται η πιο ανατρεπτική υπόθεση που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει ο Σέρλοκ Χολμς!

Ο λατρεμένος ήρωας των ιστοριών του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, με τον θαυματουργό μεγεθυντικό φακό του, τον πιστό του φίλο δρ. Γουότσον και ένα επιτελείο οκτώ ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών παροτρύνουν τα παιδιά να ακονίσουν την παρατηρητικότητά τους, να οξύνουν την κριτική τους ικανότητα και να γίνουν χαρούμενοι «συνένοχοι» στη λύση του μυστηρίου.

 

Την παράσταση συνθέτουν πρωτοπόρες θεατρικές τεχνικές μιμικής και αυτοσχεδιασμού, σωματικού θεάτρου και θεάτρου σιλουετών, ζωντανή μουσική ενταγμένη στη δράση, εναέρια ακροβατικά, πολυφωνικές συνθέσεις και μαριονέτες μεγάλης κλίμακας που απογειώνουν τη φαντασία!