Ο χάρτης του νέου Ολυμπιακού

Ο χάρτης του νέου Ολυμπιακού

 

Με το θέμα του προπονητή να βρίσκεται στο Νο 1 της ημερήσιας διάταξης έχουν κυλήσει οι μέρες στο Λιμάνι από την 30η Απριλίου, όταν ο Ολυμπιακός έδωσε στο Αγρίνιο το τελευταίο του παιχνίδι για την τρέχουσα σεζόν.

Φτάνοντας στις αρχές Ιουνίου οι Πειραιώτες έχουν περάσει από 40 κύματα, καθώς ζορίστηκαν παραπάνω από όσο και οι ίδιοι υπολόγιζαν στην πρόσληψη του νέου τεχνικού.

Ο χρόνος είναι μεγάλος αντίπαλος πλέον, αφού από τα μέσα Ιουνίου οι Πειραιώτες μπαίνουν σιγά σιγά στους ρυθμούς της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, οι εκκρεμότητες στο ρόστερ πολλές και ανεξαρτήτως το όνομα που θα κάτσει στον πάγκο, είναι μεγάλο το χαμένο διάστημα που θα πρέπει να καλυφθεί και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Σημαντική εξέλιξη η αιφνίδια ανακοίνωση πρόσληψης του Αρμάντο Μάριο Ουσίγιος, τις ανακατατάξεις, καινοτομίες και αλλαγές που φέρνει η παρουσία του Αργεντίνου Sports Director όπως και τον τρόπο που μεταφράζεται για την καθημερινότητα του Ολυμπιακού, διαβάσατε την Παρασκευή στο Sport24.gr.

Στο Λιμάνι έχουν πολύ δουλειά το φετινό καλοκαίρι. Το θέμα του προπονητή φτάνει στο τέλος του μετά από πολλές καθυστερήσεις, το ρόστερ θα διαφοροποιηθεί σε ποσοστό κοντά στο 50%, το μπάτζετ θα μαζευτεί και οι μεταγραφικές κινήσεις θα είναι πιο στοχευμένες, ενώ και πάλι υπάρχει ο σκόπελος των προκριματικών για μια πιθανή παρουσία στους ομίλους του Champions League.

Τι γίνεται όμως με αυτούς που ολοκλήρωσαν τη σεζόν; Πάμε να δούμε τι ισχύει στον Ολυμπιακό μπαίνοντας στην διαδικασία διαμόρφωσης του ρόστερ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ

Ο Νικόλα Λεάλι μάλλον απογοήτευσε στην πρώτη σεζόν της καριέρας του που αγωνίστηκε σε ομάδα με την πίεση του πρωταθλητισμού. Οι λίγες καλές βραδιές που είχε με τα “ερυθρόλευκα” ήταν η εξαίρεση στον κανόνα που τον ήθελε ασταθή στις επεμβάσεις του, με ψυχολογία που εύκολα μεταβαλλόταν και κακό με την μπάλα στα πόδια. Ο Ιταλός γκολκίπερ ήταν εκ των βασικών υπευθύνων του αποκλεισμού από την Μπεσίκτας, αφού είχε μικρή ή ακέραια ευθύνη σε τέσσερα από τα πέντε γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός στις δύο αναμετρήσεις με τους Τούρκους. Επιστρέφει στη Γιουβέντους με συνοπτικές διαδικασίες.

Χουάν Κάρλος Παρέδες και Αλί Σισοκό αποκτήθηκαν τον Γενάρη, ως δανεικοί από Γουότφορντ και Άστον Βίλα αντίστοιχα. Ο διεθνής με την εθνική του Εκουαδόρ δεξιός μπακ αγωνίστηκε ελάχιστα, ο Γάλλος αριστερός μπακ περισσότερο, ουδείς όμως έπεισε ότι αξίζει να δαπανήσει ο Ολυμπιακός χρήματα για να τους διατηρήσει στο ρόστερ του. Και αυτοί επιστρέφουν στους συλλόγους τους.

Την πόρτα της εξόδου βλέπει και ο Όσκαρ Καρντόσο, η μεταγραφή του οποίου χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τους φίλους των Πειραιωτών, που όμως έμειναν με την γλύκα της είδησης για την απόκτηση του Παραγουανού φορ. “Περασμένα μεγαλεία…”, η συνολική συνεισφορά του που σίγουρα οφείλεται σε έναν βαθμό και στην προβληματική γενικότερα επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Αν μη τι άλλο ήταν φιλότιμος, πάλεψε σε όλα τα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε, ήταν και γκαντέμης. Μ’ αυτά και μ’ αυτά δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τα χρήματα που στοίχισε στους “ερυθρόλευκους” η παρουσία του στο ρόστερ. Κατά πάσα βεβαιότητα επιστρέφει στην Παραγουάη για να κλείσει εκεί την καριέρα του.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Ο Μπρούνο Βιάνα αποκτήθηκε από την Κρουζέιρο έναντι 2 εκατ. ευρώ και κατόπιν εισήγησης του Πάουλο Μπέντο, ωστόσο έδειξε ότι ακόμη δεν είναι έτοιμος για το επίπεδο του Ολυμπιακού. Μοιραία μπήκε στη σύγκριση με τους στόπερ του παρελθόντος και από την στιγμή που δεν μπόρεσε να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις στα μετόπισθεν, γρήγορα έπεσε και στη δυσμένεια του κόσμου. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός είναι βασικός υποψήφιος προς αποχώρηση, είτε αυτή αφορά δανεισμό του παίκτη είτε πώληση.

Από εκεί και πέρα δίπλα από τα ονόματα των Τσόρι Ντομίνγκες και Εστέμπαν Καμπιάσο υπάρχει ένα ερωτηματικό. Για τους δύο Αργεντίνους είναι πολλές οι παράμετροι που επηρεάζουν το μέλλον τους. Η ηλικία, ο ρόλος που θα έχουν αγωνιστικά, οι χρηματικές τους απολαβές, η άποψη του νέου τεχνικού, η διαμόρφωση του ρόστερ. Αμφότεροι θέλουν να μείνουν, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους.

ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΕΣ

Πάμε να δούμε και ποιοι είναι για να μένουν στο ρόστερ. Υπό την έννοια ότι ο Ολυμπιακός θα ήθελε να τους έχει στην διάθεση του και τη νέα σεζόν, αφού ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί σε μια μεταγραφική περίοδο.

Τερματοφύλακες: Ο Στέφανος Καπίνο πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε και ενδεχομένως να ήταν ακόμη πιο πειστικός αν δεν αντιμετώπιζε δύο μυϊκούς τραυματισμούς. Ο διεθνής γκολκίπερ τη νέα σεζόν ξεκινάει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη θέση του βασικού γκολκίπερ και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Στο ρόστερ αναμένεται να παραμείνει και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, που μαζί με τον Ανδρέα Γιαννιώτη (επιστρέφει από τον Πανιώνιο) θα συμπληρώσουν την τριάδα γκολκίπερ των Πειραιωτών.

Αμυντικοί: Μια από τις λίγες πραγματικά ευχάριστες νότες της σεζόν για τον Ολυμπιακό ήταν ο Παναγιώτης Ρέτσος και τη νέα χρονιά αναμένεται να έχει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στην ενδεκάδα. Κυρίως ως στόπερ, εναλλακτικά ως πλάγιος μπακ ή ανασταλτικός μέσος. Θετικοί είναι στο Λιμάνι και για την παραμονή του Αλμπέρτο Μποτία, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που αναμένεται να έχει συμπληρωματικό ρόλο την επόμενη σεζόν. Ο Δημήτρης Νικολάου είναι ένας ακόμη παίκτης από την Ακαδημία που πήρε φέτος τις πρώτες του ευκαιρίες στην ανδρική ομάδα, στο Λιμάνι τον πιστεύουν πολύ και φυσικά δεν πάει πουθενά. Ο Ντιόγκο Φιγκέιρας ικανοποίησε μετά το κακό του ξεκίνημα και ανέβασε την απόδοση του προϊόντος του χρόνου, ενώ ο Αλμπέρτο Ντε λα Μπέγια έχει έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου και επίσης υπολογίζεται ως μπακ απ σε πρώτη φάση.

Μέσοι: Ο Αντρέ Μαρτίνς είχε ένα εξαιρετικό πρώτο μισό της σεζόν και έδωσε λύσεις μέχρι να του βγει η κούραση από την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την φανέλα της Πορτογαλίας. Κοντρολαρισμένος κεντρικός μέσος, ικανός να προσφέρει λύσεις σε διαφορετικούς ρόλους στον άξονα. Την παραμονή του κέρδισε και ο Αλεξί Ρομαό, με το δυνατό φίνις που έκανε στη χρονιά και παρά το γεγονός ότι είχε παραγκωνιστεί από τον Πάουλο Μπέντο. Ο διεθνής με το Τόγκο ανασταλτικός χαφ θα είναι στο ρόστερ της επόμενης περιόδου. Υποσχέσεις και μάλιστα μεγάλες άφησε ο Θανάσης Ανδρούτσος στην πρώτη του σεζόν με τα ερυθρόλευκα, δείχνοντας άμεση προσαρμοστικότητα και ευχέρεια να προσφέρει σε παραπάνω από μια θέσεις στο γήπεδο. Υπολογίζεται κανονικά για τη νέα σεζόν. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Γιώργος Μανθάτης, ενώ ο Μάρκο Μαρίν έδειξε καλό πρόσωπο από την στιγμή που τον εμπιστεύτηκε ο Τάκης Λεμονής και στο Λιμάνι περιμένουν καλύτερο τον Γερμανό στο μέλλον. Για τον Κώστα Φορτούνη δεν χρειάζονται

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

Ιούνιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Πρόσφατα άρθρα

Κατασκευή ιστοσελίδων & eshop

Υπηρεσίες Κατασκευής & Φιλοξενίας Ιστοσελίδων