Η Αθήνα «τελειώνει» την Θράκη. Ανύπαρκτοι οι βουλευτές της

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Δυστυχώς για τον τόπο η κυβέρνηση, αφού σκέπασε με το πέπλο της ανεργίας τους πολίτες της Θράκης και τους δίνει την βαλίτσα στο χέρι για «όπου γης» μπας και βρούνε μεροκάματο και κλείνει τα μάτια και τα αυτιά σε αντεθνικές δράσεις  ακραίων μειονοτικών  στοιχείων, κάνει τα πάντα για να «τελειώσει» τους λίγους εναπομείναντες Θρακιώτες στην γη των προγόνων τους αφού τα διόδια, το ένα μετά το άλλο, έρχονται να κάνουν ακριβότερη την Εγνατία Οδό, κατά τα άλλα «περιουσία» του Ελληνικού Λαού.

Είναι λυπηρό οι βολευτές της Θράκης να βολεύονται στο πεντοχίλιαρο που λαμβάνουν από τον ιδρώτα του έλληνα φορολογούμενου, να μην κάνουν το ελάχιστο για αυτούς. Αν μη τι άλλο, ας άφηναν αυτό το κομμάτι της Εγνατίας οδού φθηνότερο για να μπορούν οι Καβαλιώτες, οι Ξανθιώτες και οι Ροδοπίτες  να πληρώνουν λιγότερο την πανάκριβη υγεία.

Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ΑΚΟΜΗ, είναι η τελευταία ελπίδα των Θρακιωτών να βρούνε την υγειά τους. Η Αθήνα με τις σκληρές της αποφάσεις, κόβει και αυτήν την ελπίδα, αφού κάποιος συμπολίτης μας από την Ξάνθη για να πάει στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης,  εκτός από την βενζίνη θα κληθεί να πληρώσει και τα διόδια. Δηλαδή 15 ευρώ βενζίνη και 10 ευρώ πηγαινέλα διόδια. Πόσο δίκαιο είναι αυτό για τους Ξανθιώτες και γενικά για όλους τους Θρακιώτες;

Δυστυχώς το τοπικό πολιτικό προσωπικό, όπως γίνεται συνήθως, με πολύ αργά αντανακλαστικά, άρχισε να αντιδρά. Είναι πολύ αργά. Τα διόδια της Μέστης και της Χρυσούπολης θα γίνουν. Ίσως τελικά δεν φταίει μόνο η Αθήνα αλλά και οι τοπικοί βουλευτές και άρχοντες μάλλον κινούνται και αντιδρούν όταν τους βολεύει και όχι όταν είναι ανάγκη να στηριχτούν οι πολίτες.

 

Χθες πραγματοποιήθηκε  η διαμαρτυρία εκπροσώπων φορέων και πολιτών της Ροδόπης και του Έβρου στα υπό κατασκευή διόδια Μέστης στην Εγνατία Οδό. Ναι στην ανάπτυξη όχι στα διόδια είπαν οι συγκεντρωμένοι. Στο μεταξύ οι εργασίες κατασκευής των διοδίων έχουν προχωρήσει πολύ και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τα διόδια αναμένεται να λειτουργήσουν στις 31 Αυγούστου.