Τέσσερα χρόνια το κράτος δεν πληρώνει τα  ενοίκια, αλλά τον … φορολογεί

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Ξανθιώτης νοίκιασε το σπίτι του σε Έλληνα παλιννοστούντα αλλά το κράτος έχει να πληρώσει το ενοίκιο τέσσερα χρόνια.

Παγιδευμένος νοιώθει Ξανθιώτης συμπολίτης μας ο οποίος είχε την ατυχία να υπογράψει συμβόλαιο μίσθωσης με το κράτος (ΕΙΥΑΠΟΕ)) για να φιλοξενήσει οικογένεια παλιννοστούντων από την πρώην Σοβιετική Ένωση, όμως, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, έχει τέσσερα χρόνια το κράτος να του καταβάλλει όπως είναι υποχρεωμένο βάση της σύμβασης του, τα ενοίκια.

Δυστυχώς για τον συμπολίτη μας, το ίδρυμα που ήταν υπεύθυνο για το πρόγραμμα καταργήθηκε όμως άφησε πίσω του πολλές παρόμοιες εκκρεμότητες.

Αποτέλεσμα της ανακολουθίας του κράτους και των υπηρεσιών του, ο συμπολίτης μας όπως και άλλοι πολλοί να είναι παγιδευμένοι, να πληρώνουν φόρο εισοδήματος  για εισοδήματα που δεν εισπράττουν.

Ερωτάται η διευρυμένη Περιφέρεια που όπως πληροφορούμεθα έχει την ευθύνη της διαχείρισης αυτού του καυτού ζητήματος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που ενοικίασαν τα σπίτια τους στους παλιννοστούντες, τι θα κάνει;

Θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών χωρίς να τους πληρώνει;

Θα τους διώξει ποινικά αν κάνουν έξωση στους νοικάρηδες;

Ποιος θα δώσει λύση;

Πόσο έντιμο είναι από την πλευρά του κράτους να φορολογεί πολίτες οι οποίοι έχουν λαμβάνειν από το ίδιο το κράτος;

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου βάση της σύμβασης που έχει υπογράψει, αν κάνει έξωση στην οικογένεια,  θα διωχθεί ποινικά από το κράτος. Πόσο λογικό είναι;

Τι λένε οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού;

Πώς μπορεί να δικαιωθεί ο πολίτης;