Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Τελικά οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες του Γυμνασίου της Σμύνθης αποδεικνύουν αυτό που όλοι παραδέχονται αλλά δεν λένε δημόσια για να μην χαλάσουν την πολιτική τους «σούπα».

Επικοινώνησε φίλος αναγνώστης, που ως δημόσιος λειτουργός τότε, ήταν από τους πρωτεργάτες να βρεθεί και να παραχωρηθεί το οικόπεδο προκειμένου να χτιστεί το Γυμνάσιο της Σμύνθης εν έτη 1979.

Ο φίλος αναγνώστης αισθάνεται δικαιωμένος  που ήταν πρωτεργάτης για να χτιστεί το γυμνάσιο της Μύκης κόντρα στις «πολιτικές επιλογές» των ντόπιων πολιτικών. Μου γράφει λοιπόν συγκεκριμένα ο φίλος αναγνώστης: «Καλημέρα ….με συγκίνησες με το άρθρο σου για την εκδήλωση του γυμνασίου Σμίνθης, γιατί όταν το 1979 έτρεχα για να βρω το οικόπεδο που είναι χτισμένο σήμερα το Γυμνάσιο …άκουγα τα εξ αμάξης ..από τους πολιτικούς της εποχής..και με χαρακτήριζαν ως αδύνατο κρίκο στην φιλία μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας ..εγώ από τότε πίστεψα βαθιά ότι εάν κάνουμε τις σωστές κινήσεις, οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας, θα επιλέξουν την δημόσια εκπαίδευση».

Τα συμπεράσματα δικά σας και μην αναρωτηθείτε γιατί η μειονότητα δεν ενσωματώθηκε.