Ελλάς το μεγαλείο σου

 

Δυστυχώς για τον τόπο, οι αποφάσεις των πολιτικών λαμβάνουν υπ όψη μόνον   πελατειακό συμφέρον τους  και όχι τις ανάγκες των πολιτών.

Μεγάλο παράδειγμα η απόφαση του αρμόδιου υπουργού, που αφορούσε την παράταση των συμβάσεων των πολιτών που απασχολούνται με 8μηνες συμβάσεις στους δήμους, χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα με αποτέλεσμα τα αρμόδια δικαστήρια να κρίνουν όχι μόνο  παράνομη την συνέχιση των συμβάσεων, αλλά αριθμός εργαζομένων  καλείτε να επιστρέψει τα δεδουλευμένα πίσω.

 

Ελλάς το μεγαλείο σου.

 

Παράλογο χαρακτηρίζει τον νόμο που αφορά την πρόσληψη των εργαζομένων στους δήμους με 8μηνη σύμβαση ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που συζητήθηκαν στο δικαστήριο της Ξάνθης την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το αρμόδιο υπουργείο, παρέτεινε τις συμβάσεις χωρίς καν να ρωτήσει τους ΟΤΑ και καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους,  οριζόντια, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι στον δήμο Ξάνθης, καλύπτουν πάγιες ανάγκες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κάθε απορριμματοφόρο σε μία βάρδια πρέπει να έχει τρία άτομα που περνούν σχεδόν πέντε φορές από το κέντρο στην προσπάθεια να κρατηθεί καθαρή η πόλη.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι το Υπουργείο που πήρε την συγκεκριμένη απόφαση, αυτή αφορούσε συγκεκριμένους δήμους που είχαν ανάγκη των υπηρεσιών αυτών των συμπολιτών μας όπως ο δικός μας δήμος, με αποτέλεσμα να κριθεί αυτός ο νόμος αντισυνταγματικός.

Τελικό αποτέλεσμα κάποιοι δήμαρχοι στην επικράτεια να πάνε για παράβαση καθήκοντος και οι υπάλληλοι αυτοί να είναι για τέσσερεις μήνες απλήρωτοι και ακόμη δουλεύουν, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, χρειάζονται στον δήμο.

Τέλος, όπως σημείωσε ο δήμαρχος, οι εν λόγω υπάλληλοι είναι όμηροι των αποφάσεων του Υπουργείου που η απόφαση του είναι παράνομη και πάρθηκε στο «γόνατο».

Μιλώντας για την απόφαση του δικαστηρίου της Ξάνθης, αυτό απέρριψε το αίτημα για άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων με δεδομένο ότι ο νόμος είναι παράνομος και ακόμη χειρότερα, κάποιοι από αυτούς καλούνται να επιστρέψουν τους μισθούς που πήραν.