ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ

 

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστη Αντωνιάδη μετά την ψήφιση του επαχθέστατου 4ου μνημονίου, τόνισε ότι αυτό είναι περιτυλιγμένο με το ψέμα των αντιμέτρων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το πλεόνασμα μετά την λήξη του προγράμματος θα πρέπει να ξεπερνά το 5,5% για να μπορέσει κάτι από αυτό να φτάσει στην κοινωνία. «Όμως, ποιος αφελής πιστεύει ότι οι πολίτες θα έχουν μετά το 2019 τόσο ικανή φοροδοτικότητα για φτάσει να καλυφθεί η υποχρέωση προς τους δανειστές και να περισσέψει κάτι από αυτόν τον ορυμαγδό της υπερφορολόγησης ως αντίμετρο; Τελικά υπάρχουν αντίμετρα; Και αν υπάρχουν θα εφαρμοστούν»;

Όπως τονίζει ο κ. Αντωνιάδης έρχεται η πλήρης φτωχοποίηση και ολοσχερής διάλυση της μεσαίας τάξης που από την αρχή είχε στοχεύσει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Διότι, συνεχίζει λέγοντας, οι συνταξιούχοι θα τελειώσουν, οι επαγγελματίες επίσης τι και σε ποιόν μένει να συντηρήσει αυτό το 3,5% για τόσο πολλά χρόνια; Για να καταλήξει λέγοντας: «Βέβαια, μέσα σε όλο αυτό, υπάρχει και ένα τραγικό ευχάριστο ή όπως θέλει κανένας αλλιώς να το χαρακτηρίσει. Θα τελειώσουμε με τον Τσίπρα ο οποίος μετά από την ψήφιση αυτών των μέτρων, θα πέσει σε μονοψήφιο αριθμό και θα πάθει ότι έπαθε το ΠΑΣΟΚ των μνημονίων. Έτσι θα κλείσει η αριστερή παρένθεση».