Ο ΣΥΡΙΖΑ, με μοναδική έγνοια τη νομή και παραμονή του στην εξουσία, αφού επένδυσε στη στείρα άρνηση – μέχρι και στην κάλυψη της βίας – πήρε τη σκυτάλη από την “αντιμνημονιακή” φρενίτιδα του κ. Σαμαρά και την εξέλιξε.

Δεν έγιναν απλώς και αυτοί “άκρως μνημονιακοί” την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής τους, όπως η ΝΔ το 2012, αλλά ξεδίπλωσαν πλήρως το αλλοπρόσαλλο και κάθε άλλο παρά αριστερό σχέδιό τους. Συγκυβέρνησαν προγραμματισμένα  με τον εξίσου “επαναστάτη” Καμμένο, ευτέλισαν τη Βουλή με την κ. Κωνσταντοπούλου, επιβράβευσαν τον καραμανλικό δημοσιονομικό εκτροχιασμό με τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρέδωσαν την οικονομία στα επικίνδυνα τερτίπια του Βαρουφάκη, επιβαρύνοντας την με δεκάδες δισεκατομμύρια.

Σήμερα, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα τους θα ψηφίσει κι άλλα μέτρα 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που εξαφανίζουν το αφορολόγητο, μειώνουν κι άλλο τις συντάξεις – μετά και την περικοπή του ΕΚΑΣ – εξαφανίζουν τους ελεύθερους επαγγελματίες με αφόρητες ασφαλιστικές εισφορές μετά το θνησιγενές “περήφανο” ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου. Ανακαλύπτοντας το άλλοθι των αντιμέτρων, δίνουν την παλιά γνωστή “αντιμνημονιακή” διέξοδο στους βουλευτές τους, ακόμη και αυτούς που εγκατέλειψαν υπερηφάνως  τα πρώην κόμματά τους, να ψηφίσουν με καθαρή δήθεν συνείδηση, πολύ πιο επαχθή και χωρίς προοπτική μέτρα. Για την παραμονή τους και μόνον στην εξουσία την οποία  γνωρίζουν ότι δύσκολα θα ξαναδούν.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα ψηφίζει ησύχως, μπετοναρισμένα και “αντιμνημονιακά” το 4ο Μνημόνιο, με θύλακες μόνον αντιπολίτευσης, σε μιά χώρα χωρίς Σχέδιο. Το οποίο επειγόντως οι πολλές, “παραιτημένες”, διάσπαρτες αλλά σημαντικές προοδευτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν να προτείνουν άμεσα. Για να σταματήσει η πολύ ακριβή για τον πολίτη φάρσα, που βιώνει επί χρόνια.