Κυριακή 21 Μαΐου 2017

10.30 Κοινότητα Αδριανής. Η Zumba® instructor Λίνα και τα κορίτσια του Oxygen Fitness Center θα ανεβάσουν τη διάθεση και την αδρεναλίνη μας με ρυθμούς Zumba® λίγο πριν την έναρξη του αγώνα!!

11.00 Κοινότητα Αδριανής. Εκκίνηση του 1ου Drama Wine Trail. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό αγώνα δρόμου στον οποίο οι δρομείς έχουν την δυνατότητα να περάσουν μέσα από οινοποιεία της περιοχής.

18.00 Το “Ginger” espresso bar φιλοξενεί τον Έλληνα Dj και παραγωγό George Ledakis της ΝεοΥορκέζικης King Street Sounds σε ένα απογευματινό event γεμάτο μουσική.  

20.30 Είσοδος Διοικητηρίου Δράμας. Τελετή Έναρξης «ΔραμΟΙΝΟγνωσία». Η μέρα που όλοι οι γευσιγνώστες και οι λάτρεις του κρασιού περίμεναν εδώ και ένα χρόνο, ήρθε. Η ΔραμΟΙΝΟγνωσία ανοίγει τις πύλες της για μία ακόμη χρονιά. Η βραδιά θα κλείσει με διασκευές έντεχνων & λαϊκών τραγουδιών, με jazz, pop και latin διάθεση από το σύνολο Μουσικής Έκφρασης του Μουσικού Σχολείου Δράμας. Η βραδιά θα κλείσει με Guest Bar Tender: Moisidis Charalampos (AKA: Mois Babis – Adesso Coffee House & Craft Coctail Bar).

22:00 Το café – bar “Αιγαίο” διοργανώνει μουσική συναυλία με το rock συγκρότημα Pandora Box.

 

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

20.00 Χώρος Γυμνασίου & Λυκείου Νικηφόρου. Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας “Ο Πήγασος” διοργανώνουν μία παρατήρηση των πλανητών με ειδικά τηλεσκόπια. Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι της αστρονομίας θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά ένα υπαίθριο εργαστήριο Φυσικής και ένα Πάρκο Ηλιακών Ρολογιών.

21.30 Το “Ginger” espresso bar σας προσκαλεί σε ένα live με τους Κυριάκο Καραγιάννη “No Name Band” και Γιώργο Καγιάτο “Bordo Ban” που θα σας ταξιδέψουν με μελωδικά και διασκεδαστικά τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε.

 

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

19.00 Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας. Η πρώτη γευσιγνωσία της εβδομάδας ξεκινάει. Οι Wine Walkers σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας παρουσιάζουν τον αριστούχο οινολόγο και ιδρυτή του winewalker.gr Παπαγεωργίου Φραγκίσκο, ο οποίος θα μας μιλήσει για τη στενή σχέση του οίνου της Δράμας με την ιστορία και θα αναλύσει τους λόγους που το κρασί της Δράμας έχει ξεχωρίσει σε παγκόσμια κλίμακα. Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε γεύσεις και αρώματα και να κατανοούμε σε βάθος, κάθε κρασί που δοκιμάζουμε. Επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά η Διονυσιακή λατρεία αλλά και η καλλιέργεια της αμπέλου. Για πρώτη φορά θα εκτεθεί ο ερυθρόμορφος κρατήρας που στις δύο όψεις του φέρει Διονυσιακή παράσταση. Ο ερυθρόμορφος κρατήρας είναι πρόσφατο εύρημα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δράμας. Βρέθηκε σχεδόν ανέγγιχτος μέσα στα κτερίσματα ενός ταφικού συνόλου στην περιοχή της Προσοτσάνης.

19.30 Υπαίθριος χώρος απέναντι από την Αγία Σοφία. Η Ένωση Κυριών Δράμας, μας παρουσιάζει το βιβλίο “Οδοστρωτήρας” του συγγραφέα κ. Βαγγέλη Παπαδόπουλου. Στη συνέχεια, στα μονοπάτια του τραγουδιού, η χορωδία της Ένωσης Κυριών θα ζωντανέψει τους δρόμους της πόλης με τραγούδια από περασμένες δεκαετίες.

20.00 Για πρώτη φορά θα απολαύσουμε ένα μοναδικό «Street Voice». Πάνω από 50 παιδιά της σχολής Modern Music Academy του Μάρκου Φαϊτά, θα μας ταξιδέψουν μουσικά, περιδιαβαίνοντας τους εμπορικούς δρόμους της πόλης μας.

20.30 Οδός Ίωνος Δραγούμη: Η Θρακική Εστία Δράμας για μία ακόμη χρονιά θα μας μυήσει σε ένα γνήσιο θρακιώτικο γλέντι. Η διασκέδαση  και ο χορός στους δρόμους της πόλης ξεκινά.  Έφτασε η στιγμή για μία ακόμα «Θρακο-κατάνυξη».

21.00 Το café – bar Chico σε συνεργασία με τα εργαστήρια αλλαντικών “SARY”,  τον  “Παραγωγικό Γυναικείο Συνεταιρισμό Κοκκινογείων” και τα “Εγχώρια Προϊόντα Τρελλόπουλος”  διοργανώνουν μία βραδιά γευσιγνωσίας με σκοπό να βγάλουν στην  επιφάνεια μια εξαιρετική σε “Γεύσεις & Εμπειρίες” ταυτότητα. Αναδεικνύοντας τα χρώματα και τα αρώματα από τα περίτεχνα εδέσματα  που φέρνουν μαζί τους, οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία – Σμύρνη – Κωνσταντινούπολη – Θράκη – Πόντο.

21.30 To café – bar “Αγαθαγγέλου” διοργανώνει μουσική βραδιά με τους Just Kidding the band live Jazzy grooves.

 

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

20.00 Αμφιθέατρο Δραμινών Πολιτών, Διοικητήριο. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγίου Τρύφωνα», διοργανώνει ομιλία με θέμα “Άμπελος και οινοποιεία στη Δράμα». Παράλληλα θα πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο έκθεση φωτογραφίας και προσφορά μπουφέ από τους “Ακρίτες Πρασινάδας”.

 

21.00 Πλατεία Ελευθερίας.  Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία της πόλης μας. Η 1η συναυλία της φετινής «ΔραμΟΙΝΟγνωσίας» ξεκινάει. Οι GAJO DILLOείναι μαζί μας για να απολαύουμε τα τραγούδια τους και να μας ταξιδέψουν με τις υπέροχες διασκευές τους. Ένα από τα πιο αγαπημένα swing και jazz μουσικά συγκροτήματα θα είναι μαζί μας για μια βραδιά με κέφι και πολύ χορό. Τους “GAJO DILLO” θα ανοίξει το σχήμα “The Music D Project» της σχολής Modern Music Academy”. Το κέφι αρχίζει.

21.30 Το café – bar “Αγαθαγγέλου” και το κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων LA POUPEE, διοργανώνουν μία βραδιά «TASTE THE FASHION». Mixing Street fashion Show and cocktails with wine flavors. JOIN US!! Το event έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

21.30 Το “Ginger” espresso bar σας προσκαλεί σε ένα ιδιαίτερο live με τη μοναδική ερμηνεύτρια Μάρθα Συκαλιά και τους “ΠIK AΠ the swingband” σε μία βραδιά με bossanova swing & jazz, σε ρυθμούς Tasty Night.

 

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

19.00 Πλατεία Ελευθερίας. Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας  για άλλη μία χρονιά παρουσιάζει μία ξεχωριστή ρεμπέτικη βραδιά, με τραγούδια γύρω από το κρασί.

20.00 Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Προσοτσάνης. Εκδήλωση “Οίνος κελάρι στα παραδοσιακά σπίτια”.

20.00 Το café – wine bar- restaurant “Παλιό Ρολόι” ανοίγει ξανά και σας υποδέχεται δίπλα στα Βυζαντινά Τείχη με ένα μουσικό event – opening με το γνωστό μουσικό σχήμα “ΣΑΦΡΑΝ”.

20.00 Το “Adesso” bar διοργανώνει wine event “Spring Sprits & Punch”.

20.30 Οδός Ίωνος Δραγούμη. Η Αλλαντοποιία «Βόρειος Ελλάς» διοργανώνει ένα ξεχωριστό «Street Food» με τον διάσημο μάγειρα Βασίλη Καλλίδη, που θα μας ετοιμάσει λαχταριστά hot dogs με ξεχωριστά dressing που έχουν ως βάση τους το κρασί, με τη συνοδεία δραμινών κρασιών.

20.30 Πάροδος Οδού Αμύντα (Συντριβάνι). Το “ΤΕΕ – ΑΜ” και ο “Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δράμας” διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η πόλη μέσα από το σκίτσο». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν σκίτσα του Αρχιτέκτονα Ιωάννη Νάνου με συνοδεία δραμινού οίνου και μουσικής.

21.00 To café – bar Honeyδιοργανώνει foodwine pairing με τη Σεφ Μαίρη Αραμπατζή.

21.00 To café – bar Chicoμαζί με μία επίλεκτη ομάδα barman από τη Θεσσαλονίκη θα μας  φτιάξουν όμορφα – γευστικά cocktail’s πάντα με βάση το ΔΡΑΜΙΝΟ κρασί κάτω από τους ήχους που θα επιλέξει ο “KLED MONE”.

21.00 Το Ginger espresso bar σας προσκαλεί σε μία “Γευστική Βραδιά” όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα ξεχωριστά γαλακτοκομικά προϊόντα της εταιρείας “ΜΕΝΟΙΚΙΟ” σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποικιλία των δραμινών κρασιών.

21.30 To café – barBaroqueδιοργανώνει live βραδιά με τον γνωστό λαϊκό τραγουδιστή Σταύρο Φωτιάδη.

22.00 Το café “Αρχοντικόν” διοργανώνει συναυλία έντεχνης μουσικής με τον Μάριο Σαμδάνη.

22.00 Το café – bar “Αγαθαγγέλου” διοργανώνει συναυλία με το διάσημο συγκρότημαMΠΛΕ”. Το συγκρότημα που στα  20 χρόνια της δισκογραφικής του πορείας έχει  αποκτήσει πολλά χρυσά και πλατινένια albums, μουσικά βραβεία και πολλές ραδιοφωνικές επιτυχίες, θα μας συντροφεύσει με τις μοναδικές του ερμηνείες.

 

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

11.00 Αμφιθέατρο τμήματος Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών.

Το Τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών μας συστήνουν την βραβευμένη από το Γαλλικό κράτος με τον τίτλο του Ιππότη Chevalier dans I order de Merite Aglicole συγγραφέα, χημικό – οινολόγο, κα. Μαρία Τζίτζη, η οποία θα μας παρουσιάσει το νέο της  βιβλίο με τίτλο «Του κόσμου τα παράξενα κρασιά».

14.45 Συνεδριακός χώρος Ξενοδοχείο Hydrama. Ημερίδα Ένωσης Οινοποιών Δράμας. “ΟΙΝΟΙ Δράμας. Η Δράμα διεκδικεί μία Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης για τα κρασιά της”.

19.00 Είσοδος Παλιού Δημαρχείου Δράμας. Η Αλλαντοποιία «Βόρειος Ελλάς» διοργανώνει ξανά ένα ξεχωριστό «Street Food» με τον διάσημο μάγειρα Βασίλη Καλλίδη, που θα μας ετοιμάσει λαχταριστά hot dogs με ξεχωριστά dressing που έχουν ως βάση τους το κρασί.

20.00 Πλατεία Δήμου Προσοτσάνης.  Εκδήλωση στην πλατεία της Προσοτσάνης με τη συνοδεία τοπικών προϊόντων και κρασιού.

20.30 Πλατεία Ελευθερίας. Η ημέρα της κεντρικής εκδήλωσης και του ανοίγματος του μπουκαλιού έφτασε. Οι “Μαινάδες” του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, νύμφες στη μυθολογία που συνόδευαν τον θεό Διόνυσο, ντυμένες με τις λευκές τους νεβρίδες, σημαίνουν την έναρξη της εκδήλωσης και το άνοιγμα του μπουκαλιού, με το κρασί να ρέει άφθονο. Η βραδιά θα κλείσει με την συντροφιά κομματιών jazz μουσικής από το σχήμα The Band Fellas” της Σχολής Modern Music Acedemy.

21.00 To café – bar “Honey” διοργανώνει βραδιά Wine cocktail.

21.00 Το “Chicococktail bar σε συνεργασία με το cafe bar “Παπαρούνα”, και το cafe barBeluga”, θα φιλοξενήσουν το συγκρότημα “ΗΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ” για μια βραδιά γεμάτη Χάλκινους ήχους.

21.00 Το cafe – bar “Γλυκό Καφέ” διοργανώνει μία βραδιά με τους Tales & Spirit trio που θα μας ταξιδέψουν με τις ευρηματικές διασκευές τους εκεί που οι “Pink Martin” και “Pink Floyd” συναντούν το Σταματή Κραουνάκη και την Άλκιστη Πρωτοψάλτη. Γνωστές παγκόσμιες επιτυχίες με τις υπέροχες βελούδινες φωνές των Angelika, Άρη και Ντίνα, με τη συνοδεία  και κιθάρας.

21.30 Οδός Βενιζέλου. Η Αλλαντοποιία «Βόρειος Ελλάς» διοργανώνει και σ΄αυτό το σημείο της πόλης για μία ακόμη φορά «Street Food» με τον διάσημο μάγειρα Βασίλη Καλλίδη, που θα μας ετοιμάσει λαχταριστά hot dogs με ξεχωριστά dressing που έχουν ως βάση τους το κρασί.

 

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

10.00 έως 18:00 Ανοιχτές Πύλες.  Η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στα οινοποιεία της πόλης. Οι Δραμινοί αλλά και οι επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα οινοποιεία που έχουν τις πύλες τους ανοιχτές για να γευτούν τις μυρωδιές των κρασιών.

14.00 Το café – bar “Παπαρούνα”  σε συνεργασία με το café – bar Beluga”, διοργανώνουν Street Wine Part. Την εκδήλωση θα συνοδεύει το γνωστό συγκρότημα “Χαλκιμιστές”.

20.00 Φαράγγι Πετρούσας  Δήμου Προσοτσάνης.  Εκδήλωση παραδοσιακών χορών στο Φαράγγι της Πετρούσας όπου θα συμμετέχει το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας. Η βραδιά θα κλείσει με ένα παραδοσιακό γλέντι και κρασί στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρούσας.

20.30 Πλατεία Ελευθερίας. Το Μουσικό Σχολείο Δράμας ενώνει τις μουσικές παραδόσεις της Μικράς Ασίας & της Θράκης. Η χορωδία Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής & η παραδοσιακή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Δράμας συνοδεύουν τους χορούς και συμπράττουν με το Λαογραφικό Σύλλογο Θρακιωτών Νεροφράκτη, την ορχήστρα μαθητών Θρακικής Εστίας & τον Παμμικρασιατικό Σύλλογο Δράμας.

21.00 Το “Chicococktail bar υποδέχεται από το Παρίσι τον γνωστό “DJ RAVIN” της μεγαλύτερης αλυσίδας bars στον κόσμο “BUDDHA BAR”. Μια βραδιά με ΔΡΑΜΙΝΟ κρασί γεμάτη ήχους και μουσική  απ’ όλο τον κόσμο!!

 

 

 

 

 

 

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

10.00 έως 18:00 Ανοιχτές Πύλες. Όπως και χθες έτσι και σήμερα  η μέρα είναι αφιερωμένη στα οινοποιεία της πόλης. Οι Δραμινοί αλλά και οι επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα οινοποιεία με τις ανοιχτές πύλες τους και να γευτούν τις μυρωδιές των κρασιών.

11.00 έως 15.00 Γιορτές Αγοράς.  Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας διοργανώνει την καθιερωμένη πλέον “ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΟΡΑΣ”. Το κέντρο της πόλης πεζοδρομείται και γεμίζει μουσικές, χορευτικά συγκροτήματα και διάφορα και άλλα happenings. Επιπλέον ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί τα καταστήματα της πόλης που θα είναι ανοιχτά την ίδια ώρα και θα τους περιμένουν ειδικές τιμές – εκπτώσεις

21.00 To café – bar Honeyκαι το “ΙΕΑΚ ΑΛΦΑ” διοργανώνουν μια βραδιά με food pairing, από τους ανθρώπους του ΙΕΚ.

20.30 Πλατεία Ελευθερίας. Την αυλαία κλείνει για την φετινή «ΔραμΟΙΝΟγνωσία» το καταξιωμένο συγκρότημα “ΕΚΜΕΚ”. Η παρέα από την Θεσσαλονίκη που κατάφερε, πατώντας στην ευφάνταστη διασκευή γνωστών τραγουδιών, να καθιερωθεί ως μια από τις πιο δυναμικές και εξωστρεφείς προτάσεις στο live  στερέωμα, έρχονται για να μας κρατήσουν συντροφιά με τις μοναδικές διασκευές τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ

NICO LAZARIDI, Αγορά

Ώρες Λειτουργίας: 11:00 – 18:30

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

11:00 – 18:30 Ξενάγηση στην Πινακοθήκη «ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ» και στο οινοποιείο.

16:30 – 18:00 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Θέμα: «Πώς να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες. Πρακτικές συμβουλές για όλους». Διδάσκει ο Αγιάνογλου Στράτος.

20:00 – 22:30 Μουσική συναυλία «SCHOOL OF ROCK» με τον Γιώργο Γάκη. Ο Γιώργος Γάκης είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ελληνική αγγλόφωνη rock σκηνή, γνήσιο τέκνο της hard rock και blues.

Έναρξη συναυλίας 20.30

Είσοδος ελεύθερη. Θα υπάρξει Catering επί πληρωμή.

 

Κτήμα ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ, Μικροχώρι

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

15:00 Το Μουσικό σχήμα «BACKING BRASS» μέσα από τους ήχους της τρομπέτας και του σαξόφωνου θα παίξει οργανική μουσική.

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

15:00 Το Μουσικό σχήμα «PIANO FORTE»  θα παίξει μουσική για το κρασί συνδυασμένη με ρυθμούς jazz και latin.

Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Μαΐου 2017

11:00 – 18:30 Έκθεση Ζωγραφικής του Συλλόγου «Ακρίτες Νέας Κρώμνης»

 

Κτήμα ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, Αδριανή

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

15:00 – 18:00 Live έντεχνη μουσική.

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

12:00 – 15:00 Ο κ. Σωφρονιάδης Βασίλης ζωγραφίζει Magnum φιάλες 1,5lit.

17:00 Latin χορός

 

Κτήμα ΓΕΝΝΗΜΑ ΨΥΧΗΣ, Αδριανή

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

13:00 -17:00 Χορευτικό του Κρητικού Συλλόγου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι.

Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας θα εκθέσει τα προϊόντα του, που έχουν φτιαχτεί από τους εθελοντές του συλλόγου.

 

Κτήμα ΠΑΥΛΙΔΗ, Κοκκινόγεια

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

18:00 – 20:00 Συναυλία με το Μουσικό Σχολείο Δράμας

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

12:00 – 14:00 Παραμύθια για τους μικρούς μας φίλους.

 

Κτήμα ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ, Αδριανή

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

18:00 – 21:00 Cocktail party

Δημιουργία γευστικών cocktail με βάση τους το κρασί.

 

Κτήμα ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Άγιος Αθανάσιος