Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από των προσφάτως ψηφισθέντα Ν.4415/2016 για την επαναφορά των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο Υπουργείο Παιδείας, ως μέτρο κατοχύρωσης στοιχειωδών ανθρώπινων εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αλλά και προστασίας του δημοσίου αγαθού της παιδείας-που κατ΄εξαίρεση του συντάγματος παρέχουν τα ιδιωτικά σχολεία- και η κυβέρνηση σπεύδει να τον κατεδαφίσει για χάρη των επιχειρηματιών του κλάδου.

Μέσα τον ορυμαγδό των αντιδημοκρατικών και αντικοινωνικών μέτρων που μας φέρνουν με το 4ο μνημόνιο ακυρώνουν τώρα και όλες τις προστατευτικές διατάξεις ΔΙΚΟΥ τους νόμου, αντικαθιστώντας τα επίμαχα άρθρα από πρωτοφανείς, βάρβαρες ρυθμίσεις που όμοιές τους δεν απαντώνται στην εναπομείνασα εργατική νομοθεσία.

Πλέον οι απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα γίνονται από «σχολάρχες» και ο εργαζόμενος μπορεί να αποβληθεί και διά παντός από την άσκηση του επαγγέλματός του στην Ελλάδα. Η τιμωρητική αξιολόγηση για την απόλυση εκπαιδευτικού ανοίγει το δρόμο για ανάλογες ρυθμίσεις και στη δημόσια εκπαίδευση.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος και ζητά εδώ και τώρα την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοθετήματος ώστε να μη μετατραπεί το αγαθό της παιδείας σε εμπόριο, όπως η κυβέρνηση επιθυμεί.