ΠΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ

Να βλέπεις τον κ. Τσίπρα ξετσίπωτα να επιχειρηματολογεί ότι η τροπολογία της ντροπής  για το χάρισμα 38,5 εκατομμυρίων προστίμων, φόρων και τελών στη ΣΕΚΑΠ, δεν είναι φωτογραφική αλλά αφορά … και άλλες επιχειρήσεις, χωρίς να μπορεί να κατονομάσει στη Βουλή ούτε μία ακόμη πλην ΣΕΚΑΠ. Ο ορισμός της αυτογελοιοποίησης.

Να βλέπεις τον επιχειρηματία ο οποίος αυτοαναδεικνύεται σε εκφραστή ενός ρωσικού κόμματος (πάμε στο 1830) στην Ελλάδα, να παρεμβαίνει άμεσα στην πολιτική ζωή του τόπου και με κυνισμό να θίγει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με νταϊλίκια του τύπου «θα με βρεις μπροστά σου». Και αντί ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να υπερασπιστούν το πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που εκφράζουν κυρίαρχα ως κυβέρνηση και να βάλουν στη θέση του τον κ. Σαββίδη και την ρωσική του έπαρση, χασκογελούν και επιχαίρουν.

Να ακούς δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρη Στογιαννίδη στο Κανάλι 6 που αναφέρει ότι: «…οι βουλευτές της πλειοψηφίας ψήφισαν για τη διατήρηση 170 θέσεων εργασίας και μιας μεγάλης εταιρίας της περιοχής καθώς και ότι δεν διαγράφονται τα πρόστιμα αλλά καταλογίζονται (…) στους υπεύθυνους».

Να βλέπεις τη Νέα Δημοκρατία να αυτοπυρπολείται διαμαρτυρόμενη για τη χαριστική τροπολογία, όταν ο προηγούμενος αρχηγός της έπεσε στα πόδια του κ. Σαββίδη στο Μακεδονία Παλλάς «για να μην πάρουν οι Τούρκοι τη ΣΕΚΑΠ».

Και όλα αυτά ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η προηγούμενη χαριστική πράξη ήταν το «κούρεμα με την ψιλή» των χρεών του ΠΑΟΚ από την κυβέρνηση Σαμαρά (όπως και τα χρέη άλλων ΠΑΕ από άλλες κυβερνήσεις) και μεταξύ των αντισταθμισμάτων ήταν και η αγορά της ΣΕΚΑΠ από τον κ. Σαββίδη.

Αν οι καταλογισμοί στην ΣΕΚΑΠ ήταν άδικοι να αποφανθούν οι αρμόδιοι φορείς (Δικαιοσύνη και Υπουργείο Οικονομικών) και να καταλογισθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και όπως πρέπει και όχι ο Πρωθυπουργός της χώρας μέσω Κοζάνης εν είδη Μάγου να αποφαίνεται και να εξαφανίζει χρέη προς το Δημόσιο, σε εμάς δηλαδή τους υπόλοιπους.

Όπως και τα χρέη των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών είτε μικρών είτε μεγάλων να πληρώνονται με τον ίδιο τρόπο που πληρώνουν οι υπόλοιπες εταιρείες.

Και ως πότε θα μπαίνουν οι εργαζόμενοι ασπίδα σε κάθε παρανομία του όποιου εργοδότη, θέλοντάς να δημιουργήσουν τύψεις και εκβιάζοντας όλους στους υπόλοιπους;

Αλλά κανείς δεν πιάνει στο στόμα του τον Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, γιατί αυτοί έχουν λαό δηλαδή «ψηφαλάκια» που θα έλεγε και ο Καφετζόπουλος.

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

 

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Ξάνθης