Με ανακοίνωση του το Λιμενικό Τμήμα του Πόρτο Λάγος σχετικά με την ρύπανση της θάλασσας και τών ακτών αναφέρει: «Ρύπανση της θάλασσας και των ακτών με απορρίμματα». Ενόψει της νέας θερινής περιόδου 2017 και στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για τη διατήρηση της καθαριότητας της θάλασσας και των ακτών, σας αποστέλλουμε σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας μας και παρακαλούμε όπως εξετάσετε την περίπτωση για την ευρεία ενημέρωση των πολιτών.

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ενόψει της νέας θερινής περιόδου, επιθυμεί όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος να καλέσει τους συναρμόδιους φορείς και πολίτες σε διαρκή επαγρύπνηση για τη διαφύλαξη και προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος ως θεμελιώδους αγαθού για τον άνθρωπο σε όλα τα μήκη και πλάτη της Υδρογείου.

Η ρύπανση της θάλασσας και των ακτών αποτέλεσμα της αμέλειας, της άγνοιας, της αλόγιστης εκμεταλλευτικής συμπεριφοράς των ανθρώπων, του υπερπληθυσμού, της αστικής συγκέντρωσης, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της ραγδαίας αύξησης των ενεργειακών αναγκών των κρατών συνιστά για τους Έλληνες ξεχωριστή πρόκληση και έχει ανάγκη την κινητοποίηση όλων των φορέων αλλά και των πολιτών για την αντιμετώπισή της.

Για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για την περιοχή μας που αποτελεί χώρο εξάσκησης πολυποίκιλων δραστηριοτήτων, τουριστικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, η ανάγκη προστασίας και αναβάθμισης του θαλασσίου περιβάλλοντος, θεωρείται και είναι πρωταρχικής σημασίας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί και η μελλοντική του χρήση για τις επόμενες γενιές. Κάθε επιμέρους προσπάθεια προστασίας της θάλασσας και των ακτών μας θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξ/πολης, ώστε το θαλάσσιο περιβάλλον και η καθαριότητα των ακτών να διασφαλιστούν ως πρωταρχικά αγαθά.