ο Μουσικό Σχολείο Δράμας συμμετέχει στις εκδηλώσεις με τίτλο Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…

, προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα, τις οποίες συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ο Δήμος Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας από τις 6 έως τις 9 Μαΐου 2017, και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας εκπροσωπούν η Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, ο Βυζαντινός Χορός Ανδρών, καθώς και η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  1. Ο Βυζαντινός Χορός Ανδρών θα ψάλει κατά τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου 2017, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, με υπεύθυνο καθηγητή, τον Άρχοντα Υμνωδό τ.Μ.τ.Χ. (της Μεγάλης του Χριστού)  Εκκλησίας, Κωνσταντίνο Παυλίδη.
  2. Η Χορωδία και η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30, στην Πλατεία Καπνεργάτη, θα ερμηνεύσει τραγούδια της Μ. Ασίας, Πόντου, Θράκης, Ντόπια και Παγγαίου, υπό τη διεύθυνση του  Άρχοντος Μαΐστωρος τ.Μ.τ.Χ. (της Μεγάλης του Χριστού)  Εκκλησίας και καθηγητή, Νίκου Στεφανάκη.
  3. Όλα τα Μουσικά Σύνολα θα συμπράξουν τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 και ώρα 20:30, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, με τα άλλα δεκατέσσερα συμμετέχοντα Μουσικά Σχολεία, σε μία αποχαιρετιστήρια συναυλία με ύμνους της Ορθόδοξης παράδοσης και έργα της δημώδους Ελληνικής Μουσικής.