Η φωτογραφία δείχνει ένα από  ποιο πολυσύχναστα σημεία της Ξάνθης και βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ όπου κάποιοι φωστήρες του δήμου Ξάνθης έκαναν έναν «τυφλό» ποδηλατοδρόμιο, προφανώς γιατί περίσσευαν τα λεφτά στον δήμο και δεν ήξεραν που να τα «ακουμπήσουν».

Καλώς ή κακώς ο ποδηλατοδρόμος έγινε, ποδήλατα μέχρι πρότινος δεν πήγαιναν από εκεί γιατί ξαφνικά κάποια πλατάνια είχαν την διάθεση να φυτρώσουν σε εκείνο το σημείο και να χαλάσει σε ορισμένα σημεία το «καλλιτέχνημα». Και δώστου ξανά παρέμβαση οι αρμόδιοι, έκοψαν και μερικά δένδρα   που είχαν την αναίδεια να φυτρώσουν ακριβώς πάνω από τον ποδηλατοδρόμο. Τα έκοψαν και έτσι όλα πήγαν κατ ευχή και έτσι το έργο ολοκληρώθηκε. Αυτό έγινε παλιά, από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η νέα δημοτική αρχή αφού βρήκε το ποδηλατοδρόμιο έτοιμο, βρήκε και τα περίτεχνα φωτιστικά, η μόνη της δουλειά είναι να τα προσέχει. Να το έκανε κιόλας.

Αν παρακολουθήσει κανείς με προσοχή την φωτογραφία την οποία «κλέψαμε» από τον φίλο αναγνώστη Γ. Πατσίδη, θα δει ότι από τα τρία φωτιστικά, το ένα έχει έναν γλόμπο, το άλλο έχει δύο γλόμπους και δεν ξέρουμε αν ανάβει και το τρίτο φωτιστικό, δεν έχει κανέναν γλόμπο και είναι στραβό. Προφανώς κάποιο ποδήλατο ή αυτοκίνητο  κουτούλησε πάνω του.

Στην περίπτωση του τρίτου φωτιστικού ταιριάζει «γάντι» ο τίτλος.

Τελικά στον Δήμο Ξάνθης ή στραβά πάει ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.

Στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον στραβά αρμενίζουμε.