Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος επιχείρησε να εξάγει από την Ελλάδα στην Τουρκία πάνω από 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

 

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 11 συσκευασίες, που περιείχαν 100,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

 

 

Συνελήφθη χθες (3-5-2017) το βράδυ, στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος επιχείρησε να εξάγει από την Ελλάδα στην Τουρκία πάνω από 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

 

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων, καθώς επίσης για τα αδικήματα της αντίστασης και της απείθειας.

 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 55χρονο στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, να επιχειρεί να μεταφέρει, με τη χρήση βάρκας, από τη Χώρα μας στην Τουρκία, συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη.

 

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν τον δράστη, αυτός δεν υπάκουσε στις υποδείξεις τους και επιχείρησε να διαφύγει με τη βάρκα, απορρίπτοντας ταυτόχρονα στο ποτάμι όλες τις συσκευασίες με την ακατέργαστη κάνναβη.

 

Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 55χρονο, ο οποίος επίσης αντιστάθηκε, ενώ από το ποτάμι περισυνελέγησαν έντεκα (11) αεροστεγώς κλεισμένες συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 100,3 κιλών.

 

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι παραπάνω αστυνομικοί μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην καλύβα που διατηρεί ο δράστης στην περιοχή του Δέλτα του ποταμού Έβρου, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

 

  • 4 γυάλινα βάζα, 3 πλαστικά κυτία και 1 συσκευασία, τα οποία περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 452 γραμμαρίων
  • 1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη και σπόρους κάνναβης, βάρους 6,6 γραμμαρίων
  • 10 ναρκωτικά δισκία
  • 1 γυάλινο βάζο με καπνό, βάρους 425 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό
  • 2 πίπες καπνίσματος
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • 1 κυνηγετικό όπλο
  • 4 κυνηγετικά φυσίγγια

 

Κατασχέθηκαν επίσης μία (1) βάρκα με εξωλέμβια μηχανή, ένα (1) όχημα και το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

 

Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 150 φυτά κάνναβης, ποσότητα

 

Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, μετά τη σύλληψη 55χρονου ημεδαπού, ο οποίος επιχείρησε να εξάγει από την Ελλάδα στην Τουρκία μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

ακατέργαστης κάνναβης και διάφορα φυσίγγια

 

Σε συνέχεια του χθεσινού (4-5-2017) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, σχετικά με τη σύλληψη στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, 55χρονου ημεδαπού, ο οποίος επιχείρησε να εξάγει από την Ελλάδα στην Τουρκία πάνω από 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ανακοινώνονται νέα στοιχεία που προέκυψαν από την πρόοδο των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, οι παραπάνω αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν από την οικία του δράστη και τον ευρύτερο χώρο της καλύβας που διατηρούσε τα παρακάτω:

 

  • 150 φυτά κάνναβης, ύψους από 0,10 έως 0,50 μέτρων, τα οποία όπως προέκυψε καλλιεργούσε ο 55χρονος
  • 3 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 12 γραμμαρίων
  • 15 φυσίγγια κρότου
  • 14 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου
  • 7 κινητά τηλέφωνα

 

Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

 

 

 

 

Εξιχνιάστηκαν 5 κλοπές από οχήματα στους νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών

 

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, πέντε (5) κλοπές από οχήματα, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 23-12-2016 έως 18-3-2017, σε οικισμούς των νομών Δράμας, Καβάλας και Σερρών.

 

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο 30χρονων ημεδαπών (άντρας και γυναίκα), για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

 

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες, αφαίρεσαν από το εσωτερικό πέντε (5) σταθμευμένων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων, το χρηματικό ποσό των 915 ευρώ, 2 κινητά τηλέφωνα, διάφορα έγγραφα και μικροαντικείμενα, προκαλώντας φθορές σε ορισμένα από αυτά.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

 

Σημειώνεται ότι και οι δύο (2) δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.