Συνελήφθησαν 6 άτομα για κατοχή ναρκωτικών στους νομούς Δράμας, Καβάλας και Έβρου

 

Συνελήφθησαν χθες (4-4-2017) και σήμερα (5-4-2017), στους νομούς Δράμας, Καβάλας και Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, έξι (6)  ημεδαποί, ηλικίας 45, 34, 28, 24, 23 (άνδρες) και 51 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν τον 45χρονο, διότι, τον εντόπισαν να καλλιεργεί σε παρακείμενο χώρο της οικίας του, εννέα (9) φυτά κάνναβης, ύψους από 5 έως 30 εκατοστά, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν την 51χρονη, διότι κατείχε στην οικία της μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3 γραμμαρίων.

 

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Καβάλα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, ο 34χρονος, διότι κατείχε μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και τρία (3) ναρκωτικά δισκία.

 

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στη Δράμα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι, εντόπισαν στην κατοχή του μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Στην πέμπτη περίπτωση σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δράμας, συνελήφθησαν οι δύο δράστες, ηλικίας 24 και 23 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κατείχαν μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 33,6 γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με κάνναβη.

 

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες κάνναβης, τα φυτά κάνναβης και τα ναρκωτικά δισκία.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Δράμας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα

 

Συνελήφθησαν χθες (3-5-2017), στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 62, 39 (άντρες) και 23 (γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν τον 62χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει 19 ναρκωτικά δισκία.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Καβάλα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ο 39χρονος, διότι, εντοπίστηκε να κατέχει στην οικία του μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 7 γραμμαρίων.

 

Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην Καβάλα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν την 23χρονη, διότι κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

Συνελήφθη 21χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 13 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (4-5-2017) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Δώδεκα (12) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Παλαιστίνης.

 

Ειδικότερα, στην παλαιά Εθνική Οδό Σαπών – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 21χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς.

 

Ακολούθως, το όχημα κατευθύνθηκε σε παράδρομο του κάθετου άξονα Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων της Εγνατίας Οδού και στη συνέχεια σε παρακείμενη αγροτική οδό, όπου ο δράστης το εγκατέλειψε και διέφυγε πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

 

Σύλληψη 4 υπηκόων Συρίας οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη Χώρα σε 5 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (3-5-2017) το μεσημέρι, στην παρέβρια περιοχή του Κισσαρίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 28, 24, 23 και 21 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη Χώρα σε πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις (4) διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 40 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

 

Κατασχέθηκαν μια (1) πλαστική βάρκα, το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.