Πρόσκληση 11ης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Μ. Θ. Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνει στις 8-05-2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) είναι τα εξής: Α. Ανακοινώσεις Προέδρου. Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη 1.ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ Π.Σ. 1.1. Γνωμοδότηση επί της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς 2017-2026 του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ( ΑΔΜΗΕ). Εισηγητής : O Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κων/νος Καλούδης.

2.1. 2.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Έγκριση 1 ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2017. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τρύφων Εξάρχου .

2.2. Έγκριση προϋπολογισμού του Νομαρχιακού Κ.Ε.Κ. Ξάνθης έτους 2017, έγκριση Ισολογισμού – Απολογισμού έτους 2016». Εισηγητής : O Περιφερειακός Σύμβουλος κ Σπυρίδων Τσιλιγγίρης. 2.3. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 59/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά την συμπλήρωση στον ορισμό νέων μελών του Δ.Σ του ΚΕΚ Ξάνθης. Εισηγήτρια : Η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ζωή Κοσμίδου.

3. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Π.Σ. Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο .Π.Π) για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Εισηγητής : O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Εβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς .

4.1. 4. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων» που βρίσκονται στα χωρικά ύδατα περιοχής αρμοδιότητας Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης εκτός θαλάσσιας ζώνης ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων. Εισηγητής : O Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Σωτήριος Μποταΐτης.

4.2. Έγκριση έκδοσης απόφασης σήμανσης & προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο ΔΙΔ/ΧΟΥ-ΛΑΔΗΣ του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΕ Τ.Κ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (ΟΙΚΙΣΜΩΝ : ΕΛΑΦΟΧΩΡΙΟΥ – ΕΥΓΕΝΙΚΟ – ΛΑΔΗ –ΣΟΦΙΚΟ )». Εισηγητής : O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Εβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς .

4.3. Έγκριση τροποποίησης της αρ. 80/2013 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αφορά παραχώρηση σκάφους του Τμήματος Αλιείας, της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Π.Ε. Ροδόπης στον Λιμενικό Σταθμό Φαναρίου, του Υπολιμεναρχείου Λάγους. Εισηγητής : Ο Αν. Γενικός Διευθυντής της Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Τσακίρης .

5.1. 5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Κομοτηνής και της Δ.Κ.Ε. Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής. Εισηγήτρια : Η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ζωή Κοσμίδου. 5.2. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 168/2015 απόφαση που αφορά την Επικαιροποιημένη Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την υλοποίηση του έργου “Μελέτη για την Προστασία και Ανάδειξη των ευρημάτων του Ταφικού Τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης, Π.Ε. Έβρου” κατά το μέρος που αφορά στην εκπροσώπηση του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας “ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ” Α.Ε. αφενός, και αφετέρου στη διάρκεια της Προγραμματικής Σύμβασης. Εισηγητής : O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Εβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς .

5.3. Ανάκληση της αριθμ.27/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αφορά την διάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην Περιφέρεια ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Εισηγητής: Ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Λουκάς Γεωργίου .

5.4. Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Δράμας για την συνδιοργάνωση εκδήλωσης με τίτλο «Δραμοινογνωσία 2017. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης

5.5. Έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , Δήμου καβάλας, Δήμου Παγγαίου, Επιμελητηρίου Καβάλας, Δημωφέλεια καβάλας, για το έργο: ( «6 ο KAVALLA AIR SEA SHOW 2017» «PAGEO FLYING DAY-PFD»). Εισηγητής : O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος