Θάνατος 16χρονου στον δρόμο για τον Εχίνο

Μετά το ατύχημα που έγινε στον δρόμο για τα Πομακοχώρια και ποιο συγκεκριμένα στο 17ο χιλιόμετρο του δρόμου Ξάνθης Εχίνου, που στοίχισε την ζωή σε έναν 16χρονο, αποδεικνύεται πλέον στην πράξη, ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται και οι ζώνες ασφαλείας των πίσω καθισμάτων των επιβατηγών αυτοκινήτων και εκτιμάται, σύμφωνα και με την συνομιλία μας με τον Αστυνομικό Διευθυντή, ότι ίσως αποφεύγονταν πολλά από τα δυστυχήματα που γίνονται η αιτία να χάνονται ζωές. 

Το τραγικό συμβάν που συγκλόνισε την Ξάνθη, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Ξάνθης ίσως να είχε αποφευχθεί αν ο ανήλικος που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου φορούσε την ζώνη ασφαλείας.

Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει γιατί ο οδηγός και ο συνοδηγός παρά το πέσιμο  του αυτοκινήτου στην κοίτη του χειμάρρου, «δεν είχαν ούτε γρατζουνιά» αναφέρει ο κ. Καραμανλής, επειδή φορούσαν τις ζώνες ασφαλείας.

 ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σήμερα (28-4-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 17ο χλμ της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Εχίνου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός και επέβαιναν δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 16 ετών, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στην κοίτη παρακείμενου χειμάρρου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου.

 

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

 

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.