Κοινωνική προσφορά του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης

 

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία προσφέρθηκαν στο «Χαμόγελο του παιδιού»

 

Μια συμβολική κίνηση που αναδεικνύει το πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις Άγιες ημέρες του Πάσχα από το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

 

Συγκεκριμένα, τις ημέρες του Πάσχα, το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό πραγματοποίησε εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία στη συνέχεια απέστειλαν στο «Χαμόγελο του παιδιού», εκπέμποντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης και αισιοδοξίας σε συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη.

 

Πρόκειται για ακόμη μία φιλανθρωπική δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία στηρίχτηκε στην ευαισθητοποίηση του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

 

 

  Συνελήφθη 63χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα 

 

Κατασχέθηκαν 100 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 400 λαθραία τσιγάρα και 50 γραμμάρια λαθραίου καπνού

 

Συνελήφθη χθες (26-4-2017) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 63χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 63χρονη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία της εντόπισαν:

  • 100 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • 400 τσιγάρα, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • 1 νάιλον συσκευασία με καπνό, βάρους 50 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχει καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

 

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

 

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

 

 

Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 11 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (26-4-2017) το πρωί, στο Ποντολίβαδο Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Ιράκ.

 

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 46χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Ακολούθως, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και στο Ποντολίβαδο Καβάλας, οι παραπάνω αστυνομικοί, με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν το δράστη.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.