Έκλεισαν οι κάλπες για τον α’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών σε ολόκληρη τη χώρα. Με βάση το πρώτο exit poll που έδωσε στη δημοσιότητα το France2 ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμμανουέλ Μακρόν προηγείται με 23, 7%, ενώ η Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου ακολουθεί με 21, 7%.

Ο υποψήφιος των Γάλλων Ρεπουμπλικανών ακολουθεί με 19,5% και ισοψηφεί μέχρι στιγμής με τον αριστερό υποψήφιο Ζαν – Λικ Μελανσόν. Ο Σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν συγκεντρώνει το 6,2%. Ο Αμόν προχώρησε σε δηλώσεις λίγα λεπτά μόλις την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ευχαριστώντας όσους τον υποστήριξαν και υπογραμμίζοντας τις σοσιαλιστικές αξίες, που επιχείρησε να υπερασπιστεί με την υποψηφιότητά του. Παράλληλα, έστειλε ένα μήνυμα για την ανάγκη καταπολέμησης του Εθνικού Μετώπου.

Στο 69,42% έφτασε η συμμετοχή στην ψηφοφορία για τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, όπως έχουν διαμορφωθεί τα στοιχεία έως αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκριτικά, η συμμετοχή είχε ανέλθει σε 70,59% το 2012, 73,87% το 2007 και 58,45% το 2002 στον πρώτο γύρο.

Το ποσοστό της αποχής φέρεται να έχει ανέλθει στο 23%, σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι France2 και την δημοσκοπηκή εταιρεία Ipsos/Sopra Steria.