Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος στο ΠΕΔΥ Ξάνθης.

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Ειλικρινά δεν ξέρω αν μας κάνει κάποιος πλάκα ή τούτη η κυβέρνηση θέλει να μας αποτρελάνει στην κυριολεξία.

Ο λόγος για το καινούριο παραμύθι που ανακοινώθηκε από το ΠΕΔΥ Ξάνθης και αφορά λέει… άκουσον άκουσον, την στήριξη του προς τους Ξανθιώτες που προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα. Δεν γίνεται βέβαια λόγος για το 80% των πολιτών που έπαψε να καπνίζει λόγο υπερφορολόγησες του καπνίσματος και ότι το λαθρεμπόριο καπνικών ειδών έπιασε «ταβάνι», και κινδυνεύουν να κλείσουν καπνοβιομηχανίες και θα προστεθούν χιλιάδες ακόμη άνεργοι στην ουρά του ΟΑΕΔ και θα χάσουν το μεροκάματο οι αγρότες. Αυτά είναι «ψιλά» γράμματα για την κυβέρνηση.

Θα πρέπει εδώ να εξεταστεί η περίπτωση να είναι πρωτοβουλία των εργαζωμένων στο ΠΕΔΥ ή όχι.

Εάν αυτήν την πρωτοβουλία την ανέλαβε το προσωπικό του ΠΕΔΥ Ξάνθης για να βοηθήσει τους συντοπίτες του, τότε να συγχαρούμε αυτήν την πρωτοβουλία και να την στηρίξουμε όλοι, είτε καπνίζουμε είτε όχι.

Αλλά αν είναι κάτι από τα συνηθισμένα πυροτεχνήματα της κυβέρνησης επειδή βλέπει τα ποσοστά της να πηγαίνουν στο 3%, τότε θα πρέπει να μας πιάσουν τα κλάματα γιατί εξακολουθεί να μας δουλεύει.

Εξηγούμαστε.

Την ώρα που κλείνεις ραντεβού στο νοσοκομείο ή στο ΠΕΔΥ ή όπως αλλιώς λένε την πρωτοβάθμια υγεία αλλάζοντας απλώς την ταμπέλα, και εξετάζεσαι, αν είσαι τυχερός,  μετά από έναν μήνα  και στην χειρότερη περίπτωση, περιμένεις έως και έξη μήνες, την στιγμή που το νοσηλευτικό προσωπικό και οι γιατροί στο νοσοκομείο υπερβάλλουν εαυτόν και μη μου πει κάποιος πώς είναι άλλο το ΠΕΔΥ και άλλο το νοσοκομείο, γιατί είναι υποχρέωση του κράτους να δουλεύει ρολόι η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια υγεία. Αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που αναφέραμε ποιο πάνω για «δούλεμα» αν είναι εντολή της κυβέρνησης προς το πολύπαθο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δηλαδή για να καταλάβουμε, δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχουν νοσηλευτές, δεν υπάρχουν φάρμακα, δεν υπάρχουν ΕΚΑΒΙΤΕΣ, δεν υπάρχουν οχήματα συντηρημένα, η στήριξη για το κάπνισμα μας έλειπε.

Αν αυτό δεν είναι δούλεμα από την πλευρά της κυβέρνησης, τότε τι είναι;