Βαριές κουβέντες και “βεντέτα” από Μπακογιάννη και πρόεδρο της ΝΔ, εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τις αναφορές του στη Μαρίκα Μητσοτάκη
Adtech AdΈξαλλη η Ντόρα Μπακογιάννη με τον υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με τις αναφορές του στη Μαρίκα Μητσοτάκη και το σωματείο “Αλληλεγγύη”.
AdTech Ad“Μόνο ένας χυδαίος ξεφτιλισμένος άνθρωπος όπως ο κ. Κουρουμπλής θίγει με αυτό τον τρόπο τη μνήμη της μάνας μου 5 χρόνια μετά το θάνατό της”, αναφέρει η κ. Μπακογιάννη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.”Εάν είχε κάτι μεμπτό ο κ. Κουρουμπλής, γιατί δε το έφερνε στο φως 30 χρόνια τώρα, που ήταν εξουσία ως παλαιό ΠΑΣΟΚ και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ;” διερωτάται σε άλλη ανάρτηση της.
Θυμίζουμε πως μια εβδομάδα πριν, στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής για την εξεταστική επιτροπή στην Υγεία, ο υπουργός είχε αναφερθεί στη μητέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη που ζήτησε να επεκταθεί η έρευνα της Εξεταστικής και στο 1996 προκειμένου να ερευνηθεί η θητεία του στη ΓΓ Υγείας ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να γίνει κάτι τέτοιο. “Βάλτε και την περίοδο αυτή γιατί θα πρέπει η οικογένεια Μητσοτάκη να πει που πήγαν τα εκατομμύρια που συγκέντρωσε η αείμνηστη μητέρα τους για το Μαρίκειο”, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής. “Αν θέλουν ανταρτοπόλεμο είμαι από μια περιοχή του Βάλτου που ξέρουν τι σημαίνει ανταρτοπόλεμος”, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, νέα αναφορά είχε κάνει στην εκπομπή “Ακραίως” του ΣΚΑΙ, κάτι που προκάλεσε τη χθεσινή αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebooκ, μεταξύ άλλων:

“Λυπάμαι πραγματικά που ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος έκανε τα πάντα για να εξαιρεθούν από την εξεταστική οι δύο περίοδοι της δικιάς του εμπλοκής στο υπουργείο Υγείας, έπεσε τόσο χαμηλά ώστε να αφήσει υπονοούμενα για έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια.

Λυπάμαι διπλά γιατί ο ίδιος, ως άτομο με ειδικές ανάγκες, θα έπρεπε να έχει μια αυξημένη ευαισθησία για τα θέματα αυτά. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Αλλά όταν οι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από πίεση δείχνουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα”.