Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές: Με το know how για να βρεθεί στην… Πόλη του

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές: Με το know how για να βρεθεί στην… Πόλη του

Οι ‘μάχες’ των πλέι οφ της Ευρωλίγκας αρχίζουν και για τον Ολυμπιακό. Οι ‘ερυθρόλευκοι’, έχοντας τερματίσει στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης, στην κανονική περίοδο, κοντράρονται με την –πάντα επικίνδυνη και υπολογίσιμη- Αναντολού Εφές, έχοντας ως στόχο να… προστατεύσουν στο ΣΕΦ!

Το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι, κάτι το οποίο έχουν επισημάνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά και οι Κώστας Παπανικολάου, Νίκολα Μιλουτίνοφ στις δηλώσεις τους, όμως οι Πειραιώτες ποντάρουν σε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για να τους φέρει στην Πόλη. Αυτός είναι ο χαρακτήρας ‘νικητή’ που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη διαρκή παρουσία τους σε αγώνες-τελικούς.

Η Εφές, άλλωστε, ήταν το τελευταίο… εμπόδιο πριν από το Final Four του Λονδίνου, το 2013 και αυτό είναι κάτι το οποίο αρέσει σε όσους πιστεύουν στις συμπτώσεις!

Οι Πειραιώτες έχουν και τον χαρακτήρα, αλλά και τη στόφα του νικητή για να περάσουν στο Final Four, όμως μόνο αυτά τα στοιχεία δεν αρκούν. Για να βρεθούν στο μεγάλο ραντεβού της Πόλης θα πρέπει να ακολουθήσουν κάποια βήματα. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Βήμα 1ο: Εξουδετέρωση Ερτέλ, Ντάνστον, Μπράουν

Οι τρεις παίκτες είναι οι πιο επικίνδυνοι και ποιοτικοί που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Αυτοί είναι που τραβάνε το –επιθετικό- κουπί στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας τους και αυτό είναι που θα προσπαθήσουν να κάνουν και απέναντι στους Πειραιώτες.

Το μαρκάρισμα του Γάλλου γκαρντ, μάλιστα, κρίνεται κομβικό για την έκβαση της σειράς, υπό την έννοια πως από τα δικά του χέρια περνάει όλο το παιχνίδι της ομάδας. Έτσι, σε περίπτωση που δεν βρεθεί σε καλή βραδιά, η πλάστιγγα θα γείρει στην ερυθρόλευκη μεριά!

Βήμα 2ο: Το μοίρασμα των επιθέσεων

Ο Ματ Λοτζέσκι έχει τεθεί νοκ άουτ με τραυματισμό, όμως και πάλι ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες με πολύ ταλέντο στο μπροστά μέρος του παρκέ. Γκριν, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μπιρτς, Μιλουτίνοφ, είναι παίκτες που μπορούν να πλαισιώσουν με τον καλύτερο τρόπο τους Σπανούλη-Πρίντεζη και να δώσουν πολύ σημαντικές λύσεις σε κρίσιμα σημεία των αναμετρήσεων.

Βήμα 3ο: Τα ριμπάουντ

Σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια ο παράγοντας ‘σκουπίδια’ παίζει καθοριστικό ρόλο. Από τις κατοχές που θα έχει κάθε ομάδα, άλλωστε, θα κριθούν πολλά και για την οικονομία του παιχνιδιού. Τα ριμπάουντ, λοιπόν, θα παίξουν κομβικό ρόλο σε όλη την σειρά.

Εφόσον ο Ολυμπιακός βρεθεί κοντά στους μέσους όρους του, τότε οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για εκείνον, ώστε να βάλει βάσεις πρόκρισης. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, οι Παπανικολάου, Πρίντεζης, Μπιρτς, Μιλουτίνοφ αναμένεται να έχουν… πολλή δουλειά απέναντι στους Ντάνστον, Μπράουν, Χάνεϊκατ, Οσμάν.

Βήμα 4ο: Αυτοί που θα δώσουν το… κάτι παραπάνω

Κλείνοντας, ο Ολυμπιακός, όπως κάθε ομάδα που… σέβεται τον εαυτό της, ποντάρει στους παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο και θα δώσουν το κάτι παραπάνω και θα κάνουν το απρόβλεπτο. Ένας εξ αυτών είναι ο Δημήτρης Αγραβάνης, αλλά και ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Από αυτούς, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος περιμένει να πάρει πράγματα, είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση. Από… κοντά και ο Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος πέραν κάποιος ‘εκλάμψεων’ δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό.

Χρήστος Τσάλτας

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

Απρίλιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Κατασκευή ιστοσελίδων & eshop

Υπηρεσίες Κατασκευής & Φιλοξενίας Ιστοσελίδων