Ελλάδα: Ακριβότερη η χρήση diesel…

Ελλάδα: Ακριβότερη η χρήση diesel…

 

H Ελλάδα είναι η έβδομη φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη, όσον αφορά στο κόστος χρήσης αυτοκινήτου, σύμφωνα με το LeasePlan Car Cost Index. Ακριβότερη η Νορβηγία ανάμεσα σε 24 χώρες.

Τα παρακάτω είναι τα συμπεράσματα μίας μεγάλης έρευνας στην Ευρώπη σε ότι  το κόστος χρήσης των αυτοκινήτων:

  • Η Ελλάδα είναι η 7η φθηνότερη χώρα ανάμεσα σε 24 της Ευρώπης ως προς το κόστος χρήσης αυτοκινήτου.
  • Η Νορβηγία είναι η ακριβότερη χώρα για την οδήγηση ενός αυτοκινήτου βενζίνης, φτάνοντας τα 708 ευρώ ανά μήνα, ενώ η Ουγγαρία είναι η φθηνότερη, με 364 ευρώ το μήνα.
  • Το μέσο κόστος χρήσης του αυτοκινήτου μπορεί να διαφέρει έως και 344 ευρώ ανά μήνα μεταξύ των ακριβότερων και των φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα.
  • Οι δαπάνες απόσβεσης (37%) είναι η μεγαλύτερη δαπάνη που σχετίζεται με τη χρήση αυτοκινήτων στην Ευρώπη και ακολουθούν τα τέλη κυκλοφορίας και ο ΦΠΑ (20%).
  • Μεταξύ των Ευρωπαίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων, οι Νορβηγοί είναι αυτοί που πληρώνουν τα περισσότερα για να οδηγούν ένα αυτοκίνητο, φτάνοντας τα 708 ευρώ ανά μήνα και πληρώνοντας σχεδόν τα διπλάσια για τη βενζίνη του αυτοκινήτου τους, σε σύγκριση με τους Ούγγρους, οι οποίοι πληρώνουν 364 ευρώ σε μηνιαία βάση.
  • Η Ελλάδα είναι η 7η φθηνότερη χώρα, με τους Έλληνες οδηγούς να πληρώνουν 459 ευρώ το μήνα για βενζίνη και 423 ευρώ για diesel. Η Ολλανδία είναι η πιο ακριβή χώρα για τους οδηγούς diesel αυτοκινήτων, καθώς οι Ολλανδοί κατά μέσο όρο ξοδεύουν 695 ευρώ ανά μήνα για τα πετρελαιοκίνητα οχήματά τους, ενώ η Ουγγαρία είναι η φθηνότερη, χώρα με τα έξοδα για τα diesel αυτοκίνητα να ανέρχονται σε 369 ευρώ το μήνα.
  • Το diesel κοστίζει παραπάνω

    • Στις 6 από τις 24 ευρωπαϊκές χώρες που μελετήθηκαν, η οδήγηση diesel αυτοκινήτων είναι ακριβότερη από την οδήγηση ενός βενζινοκίνητου αυτοκινήτου. Παρόλο που η τιμή της αντλίας για τα diesel οχήματα είναι φθηνότερη σε σχέση με την τιμή της βενζίνης, άλλοι παράγοντες όπως υψηλότεροι φόροι, ασφάλιση ή το κόστος συντήρησης, εξηγούν γιατί το συνολικό κόστος των diesel οχημάτων σε ορισμένες χώρες είναι υψηλότερο.
    • Στην Ελλάδα, η σχέση υψηλότερης αξίας του dieselαυτοκινήτου (κατά μέσο όρο +2.500€) , τιμής καυσίμων, υψηλότερη συντήρηση (απο τους βενζίνης) με τον αριθμό χιλιομέτρων που κάνει ο κάτοχος διαμορφώνουν το αν η χρήση αυτοκινήτων με diesel κινητήρα είναι υψηλότερη ή όχι. Κατά μέσο όρο η χρήση συμφέρει στον κάτοχο (έναντι της βενζίνης) εφόσον κάνει περίπου στα 25.000 χιλιόμετρα το χρόνο. Στην Ελλάδα οι κάτοχοι αυτοκινήτων έχουν περιορίσει τα χιλιόμετρα τους στα 12.000 χιλιόμετρα το χρόνο (κατα μέσο όρο).

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

Απρίλιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Κατασκευή ιστοσελίδων & eshop

Υπηρεσίες Κατασκευής & Φιλοξενίας Ιστοσελίδων