Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Παρακολουθώντας τις περιοχές που δεν ψήφισαν τον Ερντογάν Πασά, είναι αυτές που με την οικονομική ευρωστία τους, στην ουσία, συντηρούν το κράτος της Τουρκίας και δε είναι απίθανο να χρηματοδοτήσουν ένα μελλοντικό πραγματικό  πραξικόπημα στην Τουρκία .

Από την μία πλευρά τα Δυτικά παράλια της Τουρκίας, από την άλλη το κέντρο της Τουρκίας (Άγκυρα) που δεν στήριξαν τον Ερντογάν  και φυσικά οι Κούρδοι της Τουρκίας που περιμένουν την κατάλληλη συγκυρία να ανακηρύξουν ανεξάρτητο κράτος, δεν φαίνεται και τόσο ρόδινο το μέλλων του πασά της Τουρκίας.

Μοιραία,  ο ψυχοπαθείς και  μεγαλομανής  Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, θα ολοκληρώσει με τις ακραίες του επιλογές το πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2016 που θεωρητικά απέτυχε γιατί ο ίδιος ήθελε να αποτύχει και να επιβάλλει τον Στρατιωτικό Νόμο, μη έχοντας άλλο τρόπο να πείσει τους ψηφοφόρους του, εκτός από την βία και τον φόβο, να του δώσουν «νόμιμα» τις υπερεξουσίες που ήθελε.

Αυτό το μέρος του σχεδίου του πέτυχε. Έκανε το «ξεκαθάρισμα» με τους πολιτικούς του αντιπάλους, φίμωσε όλον τον αντιπολιτευόμενο τύπο, έκλεισε στην φυλακή τους στρατιωτικούς οι οποίοι ήταν επικίνδυνοι για την εδραίωση του στην δικτατορία της Τουρκίας.

Φυσιολογικά όλα πήγαν σύμφωνα με τον σχεδιασμό του.

Αν όμως δούμε όλοι με προσοχή των χάρτη της Τουρκίας, θα δούμε όπως προείπαμε ότι οι εύρωστες περιοχές δεν τον ψήφισαν.

Αν υπολογίσουμε ότι η Αντιπολίτευση μιλά ξεκάθαρα για καλπονοθεία.

Αν λάβουμε υπ όψη μας ότι τα ένοπλα τμήματα των Κούρδων είναι έτοιμα, κατόπιν συμφωνίας με πραγματικούς μελλοντικούς πραξικοπηματίες της Τουρκίας και με δεδομένη την ισχνή στήριξη από τους εθνικιστές και τα άλλα κόμματα που συμπορεύτηκαν  στο «ναι», μάλλον η εικόνα έτσι όπως ξετυλίγεται είναι η παρακάτω πολύ άσχημη για τον Ερντογάν.

Δυσαρεστημένοι οι οικονομικά εύρωστοι.

Δυσαρεστημένη η αντιπολίτευση που θα προσπαθήσει στα δικαστήρια και πολύ πριν αναλάβει την δικαστική εξουσία ο Ερντογάν, να ακυρώσει τοις εκλογές.

Με δυσαρεστημένο τον Στρατό του.

Τους Κούρδους να θέλουν την ανεξαρτησία τους και που θα την διεκδικήσουν άμεσα και ένοπλα σε τυχόν αποσταθεροποίηση της Χώρας λόγω ενός πραξικοπήματος, πραγματικού αυτή την φορά, ο Ερντογαν είναι στην γωνία και απειλείτε με πραγματικό πραξικόπημα.

Το θέμα είναι ποιος από τους Έλληνες του ΥΠΕΞ  μπορεί να αξιολογήσει σωστά την ευκαιρία της Ελλάδας για να τελειώνει μια και έξω με τον ορκισμένο εχθρό της Χώρας μας. Είναι βέβαιο ότι θα βρει συμμάχους στην Ευρώπη τώρα που η πλάστιγγα “γέρνει”.