Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ο Υφυπουργός εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού, συνοδευόμενος από τον πολιτευτή των ΑΝΕΛ Διαμαντή Σκουλαρίκη παρέστησαν στην περιφορά του επιταφίου στην Κομοτηνή όπου σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή των πιστών ήταν πολύ μεγάλη.

Στην περιφορά του επιταφίου συμμετείχε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.

Μετά την τέλεση της περιφοράς του επιταφίου επέστρεφε στην Ξάνθη από όπου και θα ακολουθήσει το πρόγραμμα που έχει στείλει το γραφείο του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του, το Μ. Σάββατο θα κάνει Ανάσταση στα φυλάκια του Έβρου μαζί με τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Γιώργο Καμπά και την Κυριακή Πάσχα στη Ξάνθη.

Από τις δηλώσεις του, αποτυπώνεται η διάσταση των απόψεων των ΑΝΕΛ σε σχέση με ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το άγιο φώς στο οποίο αποδίδονται τιμές αρχηγού κράτους. Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει στην δήλωση του: «Το Πασχαλινό τριήμερο θα βρεθώ στα ευλογημένα χώματα της Θράκης μας. Εδώ θα περιμένω να γιορτάσω και την Ανάσταση, με το Άγιο Φως που θα μας έλθει από τον Πανάγιο Τάφο μέσω Αθηνών, όπου θα του έχει γίνει υποδοχή όπως του αρμόζει και γίνεται όλα τα περασμένα χρόνια. Με τιμές Αρχηγού Κράτους».

ΦΩΤΟ: ΧΡΟΝΟΣ