Τα γυρίσματα της ταινίας Ζίζοτεκ που το μεγαλύτερο μέρος της διαδραματίζεται στην περιοχή της Ξάνθης και στις φυσικές της ομορφιές, ξεκίνησαν. Πρόκειται για μια ταινία του Βαρδή Μαρινάκη το επιτελείο της οποίας βρίσκεται ήδη στο Δαφνώνα, στην ορεινή Ξάνθη.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Η ταινία ZIZOTEK αφηγείται τις περιπέτειες ενός εννιάχρονου αγοριού το οποίο εγκαταλείπει η μητέρα του κατά τη διάρκεια ενός πανηγυριού που γίνεται στην είσοδο ενός δάσους κοντά στα σύνορα. Το αγόρι αφού περιπλανηθεί βρίσκει την καλύβα ενός δύστροπου μεσήλικα ερημίτη. Οι δυο τους αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση πατέρα – γιου. Καθώς ταξιδεύουν πίσω στην πόλη για να βρουν την εξαφανισμένη μητέρα το ταξίδι τους παίρνει μια αναπάντεχη μεταφυσικἠ τροπή. Γυρνάνε με άδεια χέρια πίσω στο δάσος και βρίσκονται στη μέση μιας χιονοθύελλας έξω από τη σπηλιά μιας αρκούδας φάντασμα…
Η δεύτερη ταινία του Βαρδή Μαρινάκη (Μαύρο Λιβάδι, 2009) θα γυριστεί Αθήνα, Ξάνθη, και στις γύρω περιοχές Θράκης/Μακεδονίας το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017. Πρωταγωνιστές οΔημήτρης Ξανθόπουλος, και η Πηνελόπη Τσιλίκα. H Πηνελόπη Τσιλίκα είναι μια από τις πιο ανερχόμενες Ελληνίδες ηθοποιούς. Η πρώτη της ταινία η Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Κέρδισε 6 βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και 3 Βραβεία το 2014 στο Shanghai International Film Festival, μαζί και το βραβείο καλύτερης ερμηνείας.
Η ταινία συν-χρηματοδοτείται από την ΕΡΤ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2017 και αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2018. H παραγωγή είναι του Κων/νου Βασίλαρου της StudioBauhaus.