Ημερίδα με θέμα «ο Γονέας σήμερα και αύριο» πραγματοποίησαν την Κυριακή τα εκπαιδευτήρια Χατζηστεφάνου στο Επιμελητήριο Ξάνθης. Το θέμα παρακολούθησαν οι παριστάμενοι με πολύ μεγάλο ενδοιαφέρων. Χαρακτηριστικά η κυρία Χατζηστεφάνου γράφει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας στην ημερίδα που πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Καταπληκτικές και οι ομιλήτριες κ. Μαρία Ζερίτη Ψυχολόγος και κ. Αναστασία Καραλανίδου η οποία εργάζεται ως ιδιώτης Ψυχίατρος Παιδιών στην Ξάνθη και ως Επιστημονική Διευθύντρια της Πρότυπης Θεραπευτικής και Συμβουλευτικής Μονάδας “Πράξις” στην Καβάλα.
Η κ. Ζερίτη μίλησε στα θέματα: 1. Ο Γονέας σήμερα και αύριο (με τις αλλαγές σε όλες τις εκπαιδευτικές και κοινωνικοοικονομικές συνθήκες & 2. Αλλάζω ζωή, αλλάζω συνήθειες, ως επαγγελματίας και ως γονέας (προσαρμογή στον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης.
Η κ. Καραλανίδου μίλησε με θέμα: Θετική γονεϊκότητα “Σχέσεις γονέων – παιδιών”.
Την ημερίδα παρακολούθησαν γονείς των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, δημοσιογράφοι και γονείς που πραγματικά ενδιαφέρονται για το πως θα βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν».