Ποιος είπε ότι η κυβέρνηση σέβεται τον πολιτισμό, την υγεία των Ελλήνων πολιτών και κρατά ασφαλή πόλη της Αθήνα. Λίγα από τα θέματα που άνοιξε ο Βουλευτής Έβρου Αν. Δημοσχάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Δημοσχάκη,  επτά μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του το Βυζαντινό Μουσείο Διδ/χου έκλεισε την 3 Απριλίου, επειδή έληξε η σύμβαση περιορισμένου χρόνου με το προσωπικό φύλαξής του.

  • Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Τέμενος Βαγιαζήτ οι κάτοικοι του Διδ/χου είχαν ως παρηγοριά το Βυζαντινό Μουσείο, με τα σπάνια εκθέματα από τον πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο της περιοχής. Το Υπουργείο όμως του έβαλε λουκέτο και μάλιστα μέσα στις γιορτές του Πάσχα στερώντας την ευκαιρία από όσους έρθουν λόγω των εορτών στο Διδ/χο και στον Έβρο γενικότερα να το επισκεφτούν.
  • Γι’ αυτό το λόγο ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Α. Δημοσχάκης κατέθεσε  Επίκαιρη Ερώτηση ζητώντας από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού εξηγήσεις για το γεγονός ότι  δεν είχε προβλεφθεί πως έληγε η συγκεκριμένη σύμβαση στις 31 Μαρτίου και θα έπρεπε να είχε υπογραφεί καινούργια ή να είχε ανανεωθεί.
  • Επίσης, κάλεσε την Υπουργό να ξεκαθαρίσει πότε ακριβώς θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης του καινούργιου προσωπικού, ώστε να ξανανοίξει και πάλι τις πύλες του στο κοινό το Βυζαντινό Μουσείο.

Στην συνέχεια ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, επίσης  με αφορμή τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης. Παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των Θεσμικών Παραγόντων του νησιού προς το Υπουργείο Υγείας για να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικοτεχνικές υποδομές δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

  • Στην Ερώτηση που κατέθεσε,  έθεσε και το θέμα του χαρακτηρισμού του Κέντρου Υγείας σε Άγονο Τύπου Α’, προκειμένου να δημιουργηθούν τα κίνητρα για την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος στο νησί.
  • Παράλληλα, επανέφερε το ζήτημα της ένταξης του Κέντρου Υγείας του νησιού στο «Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής», όπως έχει γίνει και με άλλα νησιά του Αιγαίου. Για πρώτη φορά είχε θέσει αυτό το θέμα σε Γραπτή Ερώτηση πέρυσι το καλοκαίρι, στις 16 Ιουνίου, τονίζοντας ότι ένα νησί ιστορικής και εθνικής σημασίας, όπως η Σαμοθράκη δεν μπορεί να βρίσκεται εκτός του συγκεκριμένου προγράμματος.

Επίσης  την Τετάρτη (05/04) ήταν βασικός ομιλητής, μαζί με τον Βουλευτή Β’ Αθηνών πρώην υπουργό και Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην πετυχημένη εκδήλωση που διοργάνωση η ΝΟΔΕ Β2 στην Ηλιούπολη.

  • Αναφέρθηκε σε θέματα Ασφάλειας και τόνισε ότι η σημερινή Κυβέρνηση έχει αφήσει ελεύθερα πεδία δράσης σε διάφορες έκνομες ομάδες που εκκολάπτονται στους κόλπους της Αριστεράς, ενώ από την άλλη ο καταστροφικός νόμος του Παρασκευόπουλου έχει θέσει την κοινωνία σε ομηρία υπό των πλέον επικίνδυνων εγκληματιών.
  • Επίσης τόνισε ότι με ευθύνη της Κυβέρνησης η Αθήνα είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που μέρος του κέντρου της τελεί υπό “ιδιότυπη κατάληψη και πολιορκία”!
  • Αυτά βέβαια είναι ένα μικρό μέρος της αδιαφορίας της Κυβέρνησης προς την καθημερινότητα του Ελληνικού Λαού.
  • Όπως αποδεικνύεται από την πράξη οι κυβερνόντες νοιάζονται μόνο για την παραμονή τους στις καρέκλες της εξουσίας.